Cum alegem incaltamintea pentru copii?

incaltaminte copiiIn grabirea noastra sa facem copilul de cateva luni sa umble cat mai repede, tindem sa il incaltam de mic cu pantofi. In aceasta situatie, piciorusele lui nu au timp si spatiu suficient sa se dezvolte. Scobitura piciorului se dezvolta cel mai bine pana in adolescenta. Cand piciorul este incaltat, dezvoltarea este ingreunata si pot rezulta picioare deformate. Incurajati-va copiii sa isi dea jos incaltamintea cat mai des cand au aceasta ocazie, si sa umble cat mai mult desculti, mai ales in spatiile interioare.

[ad]

Cel mai potrivit tip de incaltaminte pentru copii este cel de tip sport deoarece copiii se simt mai lejeri si mai bine in pantofii sport. Deoarece copiii alearga foarte mult in fiecare zi, ei au nevoie de incaltaminte pe masura.

Cautand perechea de incaltamintea pentru copii poate fi mai dificil decat cautand o pereche pentru adulti. Incaltamintea pentru copii trebuie sa fie perfecta cand vine vorba de siguranta si confortul picioarelor copilului Cele mai bune modele de incaltaminte pentru copii sunt create sa sustina glezna copilului, prevenind astfel alunecarea piciorului in interiorul pantofului. Acest tip de incaltaminte pentru copii se poate utiliza la joaca, la plimbare sau chiar la mersul la gradinita sau scoala. Exista diferite brand-uri si marimi disponibile in functie de preferintele sezoniere.

Exista cateva modele de incaltaminte pentru copii care le satisfac nevoile. De exemplu, exista pantofi asigurati cu aerisire, foarte necesari mai ales in conditiile de vara. De asemenea, a fost creata incaltamintea sport care are amortizare mai mare pentru a proteja talpa copilului. Acestea, la randul lor,protejeaza glezna, oferindu-i suport.

In cazul in care copilul dumneavoastra prefera sa aiba degetele libere, puteti obta pentru sandale. Acestea sunt create din acelasi cauciuc folosit si la incaltamintea sport. Ele ofera un sprijin mai mare al gleznei astfel incat nu exista accidente provocate de alunecarea in interiorul sandalei. Incaltamintea pentru copii trebuie in primul rand sa indeplineasca conditiile meteorologice. Copiii adora sa alerge pe plaja, de aceea trebuie sa ii asigurati cu incaltamintea potrivita in aceasta situatie. Incaltamintea pentru copii de acest tip ofera aceeasi cantitate de protectie si sprijinul suficient gleznei. Suprafata exterioara este facuta din cauciuc care actioneaza ca un scutimpotriva apei si a nisipului de pe plaja.

Cea mai buna asigurare pe care o poti oferi copilului tau in marea calatorie spre dezvoltare, este sa ii oferi incaltamintea potrivita.

Posted in Articole copii, Incaltaminte copii and tagged , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *