7 lucruri de care sa tinem cont cand instalam scaune auto pentru copii

scaune auto copiiIndustria de accesorii pentru copii ofera astazi diverse modele de scaune auto pentru copii prevazute cu hamuri, cleme si alte chestii de prindere care sa ofere siguranta maxima in trafic.

Scaunele auto pentru copii sunt folosite atat pentru a tine in siguranta copilul dar si a oferi un confort acestuia in timpul calatoriei.

Cititi mai jos 7 regulile de care trebuie sa tineti cont cand instalati scaune auto pentru copii:

[ad]

1. O regula evidenta este ca, copilul dumneavostra trebuie sa calatoreasca intr-un scaun auto potrivit greutatii si inaltimii sale.

2. Intotdeauna cititi cu atentie intregul caiet de instructiuni de montare scaune auto pentru copii inainte sa le instalati in masina. Urmariti etapele pas cu pas.

3. Acordati timp instalarii scaunului auto. Nu faceti acest lucru in graba pentru ca siguranta copilului este foarte importanta in timpul calatoriei. Acordand atentie fiecarui detaliu instalarea va fi absolut sigura.

4. Alegeti pozitiile cele mai sigure din masina cand instalati scaune auto petru copii. Mijlocul banchetei din spate este cel mai sigur loc din masina pentru copil insa aceasta pozitie o puteti folosi doar in cazul in care scaunul auto a fost prevazut cu sistem propriu de prindere (de exemplu scaune cu sistem de prindere Isofix).
Pozitia care este a doua cea mai sigura din masina este pe bancheta din spate dreapta, deorece este in parte opusa autovehicului pe sosea. Urmatoarea pozitie sigura este partea din stanga pe bancheta din spate.

5. O alta regula importanta in montajul de scaune auto pentru copii este sa nu fie instalate pe scaunul din dreapta a soferului, NUMAI daca airbagurile au fost dezactivate. In caz contrar este periculos si impotriva legii. Cu toate acestea locurile cele mai sigure raman tot cele din spate.

6. Lasati un spatiu de cateva degete intre scaunul de masina al copilului si hamurile de prindere, pentru a verifica astfel daca sunt suficient de stranse. Ar trebui in final sa aveti un spatiu doar de unu sau doua degete.

7. Pentru a verifica stabilitatea scaunul auto trageti putin de el si vedeti daca acesta se misca.

Nu lasati niciodata copilul mic sa calatoreasca cu masina fara sa fie instalat intr-un astfel de scaun. Si daca dumneavoastra ca si parinti purtati centura de siguranta in trafic cu atat mai mult copiilor nu ar trebui sa le lipseasca aceste scaune auto pentru copii.

Ei sunt mici calatori dar viata lor este la fel de pretioasa ca si a voastra. Nu neglijati siguranta lor lasandu-i sa stea unde doresc in masina sau lasandu-i sa stea in scaunul de masina incorect montat. La un impact, aceste scaune auto pentru copii neancorate si incorect montate reprezinta un pericol mai mare deca daca nu ar fi deloc.

Posted in Articole copii and tagged , , .

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *