Premergatoare pentru copii – pareri pro si contra

premergatoare copiiDin dorinta de a-si vedea cat mai repede copiii mergand in picioare sau din dorinta de a oferi copilului o varianta distractiva de joc la care sa nu fie nevoit parintele sa participe, unii opteaza in favoarea premergatoarelor pentru copii.

Multi sunt de parere ca premergatorul pentru copii este o varianta foarte frumoasa si simpla de a tine copilul ocupat, de a-i oferi libertatea de miscare inainte ca el sa mearga singur pe picioarele lui. Se distreaza bine si se poate deplasa fara sa ceara ajutorul celorlalti.

[ad]

Insa, exista anumite riscuri atunci cand premergatorul pentru copii este folosit de la o varsta prea mica, sau atunci cand este folosit in exces.

Unele tari precum Canada si America, interzic premergatoarele pentru copii cu desavarsire, iar alte tari le recomanda doar de la varsta de 10 luni.

Unii specialistii spun ca premergatoarele pentru copii nicidecum nu ajuta la dezvoltarea mersului, dimpotriva, incetinesc momentul in care copilul paseste de unul singur si in plus ar putea avea efecte negative asupra coloanei vertebrale, efecte care se vor vedea mult mai tarziu. Copiii care folosesc premergatoarele, spun ei, vor merge mai tarziu in picioare decat copiii care nu le folosesc deloc.

In Uniunea Europeana nu sunt interzise premergatoarele pentru copii dar s-a adoptat un standard pentru o protectie cat mai mare a copiilor atunci cand folosesc aceste obiecte (pentru a se reduce cat mai mult riscul de leziuni), standard pe care producatorii de premergatoare trebuie sa il respecte.

Un lucru este sigur: intotdeauna, ce e natural e mai bun pentru copii. Incercati sa oferiti tot sprijinul dumneavoastra fizic, de care are nevoie copilul, pentru a invata sa mearga singur in picioare.

Dar daca totusi, dintr-un motiv sau altul, va hotarati sa achizitionati un premergator pentru copil (pana la urma e alegerea fiecarui parinte), iata cateva sugestii:

• Nu o faceti inainte ca acesta sa stea singur in fundulet si sa se ridice singur in picioare.
• Nu il lasati in premergator mai mult de o ora/zi, si la inceput doar 5, 10 minute.
• Achizitionati un premergator de calitate, care permite ajustarea inaltimii, ca sa fiti siguri ca, copilul va sta confortabil, ca va ajunge cu talpa piciorului pe podea (nu cu varfurile), sau ca nu va fi prea jos sa stea tot timpul cu genunchii indoiti.
• Cititi cu atentie instructiunile de utilizare care insotesc premergatorul la achizitionarea lui.
• Atentie la scarile interioare (exista riscul cazaturilor) si la obiectele periculoase pe care copilul le-ar putea ajunge. Supravegheati copilul aflat in premergator.
• Nu puneti niciodata in premergator copiii care au displazie de sold sau suspiciuni de displazie de sold sau alte afectiuni ortopedice.

O varianta distractiva care ar putea inlocui premergatorul sunt leaganele jumper sau premergatoarele pentru copii stabile.

Premergatoare pentru copii – pareri pro si contra, 6.0 out of 10 based on 3 ratings
Posted in Articole copii and tagged , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *