Sugarul alaptat corect – pozitii ideale

pozitie alaptat sugarEste foarte important sa stii care este pozitia ideala atunci cand alaptezi sugarul la san, pentru ca in functie de aceasta pozitie copilul va sta confortabil si va fi in stare sa traga suficient de bine hranindu-se corespunzator. Daca sugarul plange in timp ce este hranit, inseamna ca nu este tinut in pozitia cea mai potrivita.

Daca esti mama pentru prima data vei dori sa fii sigura de felul in care trebui tinut sugarul la san, si daca el mananca cat trebuie, daca inghite laptele. Efortul tau ar trebui sa fie in invatarea artei de a tine copilul in cea mai confortabila pozitie din care sa-si poata primi laptele.

[ad]

Iata cateva pozitii pentru alaptare
Pozitia leagan
Aceasta pozitie inseamna sa formezi un fel de leagan cu bratele si palmele tale si sa pui sugarul in acest “leagan” in timp ce stai jos. Capul sugarului ar trebui sa fie in curba bratului tau iar pieptul lui sa fie exact unde este pieptul tau. In felul acesta poate apuca mamelonul fara sa fie necesar sa intoarca capul. Poti folosi si perne pentru a sustine capul sugarului, pentru bratele tale si spatele tau, si asigurate ca bratele tale sunt sprijinite de bratul scaunului. Pentru un confort mai mare iti poti ridica picioarele pe un taburet, sau pe o masuta, in timp ce hranesti sugarul.

Pozitia leaganului incrucisat
Aceasta pozitie seamana foarte mult cu cea dinainte doar ca, capul copilului va fi pozitionat in directia opusa. Poti misca capul copilului cu usurinta atunci cand il ajuti sa prinda sanul.

Pozitia mingii de footbal
In anumite situatii, de exemplu daca ai nascut cu cezariana, sau daca canalele cu lapte sunt infundate, daca ai facut mastita, sau daca ai ragade mamare, aceasta pozitie este cea mai buna pentru alaptare. In aceasta pozitie, plasezi picioarele sugarului sub bratele tale si il tii de-a lungul antebratului. Corpul copilului ar trebui sa fie asezat pe bratul tau iar fata sa-i fie indreptata catre sani. Celalalt brat il folosesti pentru a sustine sanul. Cand ai gemeni poti foarte usor folosi aceasta tehnica.

Pozitia culcat
Aceasta pozitie este ideala noaptea pentru ca poti sta culcata in timp ce iti hranesti sugarul. Poti sta asezata pe o parte, avand copilul asezat langa tine cu fata catre tine. Asigura-te ca bebelusul poate bine respira. Este deasemenea usor sa il hranesti din amandoi sanii.

Pozitiile ideale pentru alaptat sunt acele pozitii care permit copilului sa suga cat mai usor si confortabil. Sugarul trebuie sa prinda bine atat mamelonul cat si areola iar nasucul sa-i fie neacoperit ca sa poata respira bine. Orice pozitie care este confortabila si pentru tine si pentru copil este suficient de buna cata vreme sugarul se hraneste bine, canalele de lapte sunt golite bine.

De regula mama gaseste pozitiile ideale pentru alaptat dupa mai multe incercari, dupa mai multe greseli si putina experienta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

19 + 12 =