7 pasi pentru ca bebelusul sa aiba un somn linistit

somn bebelusBebelusul poate avea mari probleme in incercarea de a avea un somn linistit. Trezirea de multe ori din timpul noptii este una din cauzele cele mai dese de stres pentru noii parinti, ei pierd multe ore din somnul de noapte pentru a fi aproape de bebelus. De cele mai multe ori parintii devin frustrati si isi fac probleme gandindu-se ca nu asigura bebelusului confort suficient pentru un somn bun.

[ad]

Este foarte important ca dificultatile somnului sa fie rezolvate cat mai devreme pentru ca bebelusul sa aiba nopti linistite, si implicit si parintii acestuia. Aceasta interventie trebuie facuta de catre parinti fara sa stea prea mult pe ganduri pentru ca somnul asigura micutului o crestere si o dezvoltare sanatoasa. Un copil care are un somn linistit este mult mai activ, mai vesel, iar relatia parinte-copil nu va mai fi tensionata si vor fi cu totii fericiti. Iata ce puteti face pentru ca bebelusul sa aiba un somn linistit:

Pasul 1: introducerea unei rutine zilnice pentru momentul somnului. Bebelusul va fi culcat si trezit aproximativ in acelasi moment al zilei. O rutina poate ajuta copilul sa compenseze noptile nedormite sau culcatul la ore tarzii. Introducerea acestui ciclu de somn necesita o perioada mai indelungata, ei au nevoie de ajutorul parintilor pentru a se obisnui cu rutina zilnica si a intelege cand e momentul pentru somn.

Pasul 2: mamele trebuie sa-si hraneasca bine copiii pe parcursul zilei. Bebelusul plange si se agita in somn daca ii este foame, ceea ce devine frustrant pentru el de aceea trebuie respectate orele de masa, iar hrana sa fie corespunzatoare varstei copilului pentru ca aceasta sa-i asigure cresterea si dezvoltarea mintii si trupului. Trebuie aleasa o camera adecvata hranirii copilului, astfel incat acesta sa nu fie distras de obiectele din jur sau de zgomote. In nici un caz sa nu hraniti bebelusul in fata televizorului sau cu jucariile in jurul lui.

Pasul 3: camera in care va dormi copilul sa fie mai intunecoasa. O camera linistita si eventual mai intunecoasa va determina copilul sa se odihnesca, zgomotele si lumina prea puternica il pot face agitat si nelinistit.

Pasul 4: alaptatul la san este considerat a fi cea mai buna metoda de alimentatie a sugarului, laptele matern poate ajuta la cresterea rezistentei copilului prin intermediul anticorpilor. Anticorpii se gaseste doar in laptele matern, care intareste sistemul imunitar al copiilor in scopul de a lupta cu orice forma de infectie sau boala. Alaptand bebelusul inainte de culcare, completati in felul acesta masa de seara, copilul va fi bine hranit si nu va mai avea motiv sa se trezeasca din cauza foamei.

Pasul 5: utilizati seara un portbebe pentru a purta bebelusul cu dumneavoastra, acesta se va simti in siguranta si va fi mai relaxat stiind ca sunteti cu el.

Pasul 6: cand se apropie ora de culcare, stati linistiti langa copil, fara a va juca cu el sau a-l lasa sa se joace, joaca il stimuleaza si astfel se va impotrivi somnului, iar noaptea va fi agitata.

Pasul 7: inainte de a pune bebelusul la culcare, puteti sa ii faceti o baie calda, aceasta sa faca parte din rutina zilnica. Este unul dintre cele mai placute momente pentru bebelus, mai ales daca se sfarseste si cu un masaj. Este timpul cel mai frumos petrecut cu mama si cu tata, iar bebelusul va fi pregatit pentru a merge in tara viselor.

Posted in Bebelusi and tagged , , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *