Cum sa decorezi camera copilului

camera copiiMulti parinti spun ca este foarte distractiv si interesant sa decorezi camera copilului. Asa e, in special pentru acei parinti si frati mai mari carora le face placere sa deseneze si sa decoreze. Materialele necesare pentru decor in camera copilului sunt haioase, colorate si atrag atentia lor.

Uneori, locul in care ne petrecem cel mai mult timp poate sa ne creeze o anumita dispozitie, mai buna sau mai putin buna. De aceea este necesar sa ne punem putin mintea sa gandeasca pentru a crea camera copilului primitoare, vioaie si luminoasa.

[ad]

Camera copilului trebuie docarata in asa fel incat sa produca o buna dispozitie. Copilul se poate bucura de decorurile distractive din camera lui, cum ar fi postere, autocolante, tablouri decorative, tablite pentru usi cu diverse mesaje. Mai mult, imaginile haios colorate pot distra copilul si-l pot face sa se simta bine.

  • Postere pentru distractie si invatare

Posterele lipite in camera copilului trebuie sa contina imagini care sa faca placere copilului, imagini pe care el sa le placa. Ar putea fi postere cu supereroi, personaje din desene animate, si animale haioase. In plus, posterele trebuie sa contina imagini si texte din care copilul sa poata invata. Este deasemenea ideal sa cumparati sau sa creati postere care contin alfabetul, imagini frumoase, numere, sau figuri geometrice colorate.

  • Puneti accent pe fereastra cu ajutorul autocolantelor atractive

Un autocolant colorat pe fereastra poate aduce viata in camera copilului. Pentru copil este natural sa se joace si sa se distreze. Imaginea pictata pe fereastra poate fi o fata haioasa a soarelui, a vreunui animal, a unui personaj din desene animate, un peste, sau un om de zapada. Exista autocolante care se pun pe ferestre si care pot fi foarte usor inlaturate de parinti si schimbate din cand in cand. Este o varianta frumoasa si practica, pentru ca aceste autocolante se pot dezlipi, fara sa lase urme pe fereastra, ele fiind create dintr-un material static opac care are aderenta pe suprafetele din sticla.

  • Transmite un mesaj prin tablita de la usa

Copii mai mari sunt atrasi deasemenea de tablitele atarnate la usa camerei lor. O astfel de tablita poate transmite membrilor familiei mesajul copilului sau dispozitia lui. Placutele de la usa pot fi colorate si haioase si pot contine mesaje de genul: “Nu deranjati”, “Intrarea interzisa” sau „Nu ma deranja, invat”. Aceste placute pot fi folosite si pe alte zone ale mobilierului, nu doar pe usa. In loc sa fie agatata de clanta usii, copilul o poate pune pe usa dulapului sau pe sertare. Parintii pot crea pentru copii si impreauna cu ei astfel de tablite, sau pot fi achizitionate din comert.

Acestea sunt doar cateva idei de decorare a camerei copiiilor. Peretii pictati, autocolantele si alte materiale decorative pot fi folosite pentru a da mai multa culoare in camera copilului si nu doar atat, insa intr-un anume fel copilul se va simti bine traind in acest univers al lui.

Cum sa decorezi camera copilului, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Posted in Camera copilului and tagged , .

One Comment

  1. astept cu incredere un articol legat de costumele pentru copii in diverse ipostaze… ( petreceri, serbari… etc ). Si in continuare off topic ( imi cer scuze ) multe aspecte legate de decorarea camerei ( expuse mai sus ) probabil ca ar trebui sa ne preocupe si pe noi, chiar daca nu mai suntem adulti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *