Bebelusul in luna a treia de viata

Deja ati facut progrese si tu si bebelusul si taticul lui. Va incanta zambetul bebelusului, reactia lui la tot ce il inconjoara. Trebuie sa stiti ca el vede foarte bine si focalizeaza obiectele mici. Ii face placere sa isi auda vocea de aceea gangureste tot mai mult.

Expresia fetei lui iti va spune daca e bine dispus sau suparat.

Alimentatia bebelusului: In luna a treia bebelusul trebuie hranit in continuare la san sau cu lapte formula pentru cei care sunt alimentati din biberon.

[ad]

Cat doarme bebelusul? In a treia luna din viata bebelusul doarme in medie 10 ore noaptea si vreo 3 somnuri bune ziua. Face pauze mai lungi de la somn ziua, studiind tot ce il inconjoara. Unii inca mai au colici si se manifesta prin plans.

Cum se dezvolta fizic bebelusul la trei luni: in luna a treia bebelusul rade, iti tine capsorul drept, iti recunoaste fata si mirosul. Unii dintre ei tipa, ganguresc si chicotesc iar printre cei mai precoce sunt care se pot rostogoli. Daca bebelusul tau la trei luni nu isi tine capul singur acest lucru poate trada o forma de rahitism. Administrati Vigantolul zilnic si discutati cu pediatrul bebelusului.

Jucariile deja il atrag dar doar pentru cateva secunde, incearca sa traga totul inspre el, si sa introduca in gurita tot ce prinde. Se pot deja oferi bebelusilor la trei luni inele gingivale pe care le pot “savura” bucurosi, insa nu au inca deprinderile atat de bine formate incat sa tina pentru mai multe minute un obiect in mana. Daca sta pe burtica reuseste sa isi ridice capul si uneori pieptul.

Baita incepe sa devina din ce in ce mai interesanta pentru el. Lasati-l sa se descopere, aratandu-i chipul intr-o oglinda sau desenandu-i un chip cu ochi mari pe care sa il vada.
Atentie la jucariile pe care le-ar putea duce la gura, nu oferiti bebelusilor asa mici jucarii de plus, decat cele care sunt confectionate din material nonalergic.

In aceasta luna pediatrii spun ca bebelusul ar trebui sa ia in greutate minimum 750 grame.

Desi unii medici de familie inca mai recomanda introducerea sucurilor de fructe din luna a treia de viata, trebuie sa stiti ca acest lucru nu este unul benefic. Neonatologii si medicii pediatrii recomanda amanarea diversificatiei pana in jurul lunii a 5 a pentru bebelusii alimentati cu lapte formula si luna a 6 a pentru cei hraniti la san.
Nu va lasati influentata nici de rudele care va spun ca in trecut asa se facea, stomacul bebelusului nu este inca pregatit pentru a primi si altceva in afara de lapte, pentru ca exista riscuri alergenice dar nu numai. Daca marul cu biscuite era unul dintre alimentele favorite, trebuie sa stiti ca hranirea bebelusului sub 6 luni, cu biscuiti, prezinta riscul intolerantei la gluten.

Posted in Dezvoltarea copilului and tagged , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *