Fii cea mai buna mama pentru copiii tai!

Copiii sunt comorile tale, deci este foarte important ca mama sa fie cea mai buna pe care o pot avea. Poate suna ca o sarcina foarte dificila, dar sa recunoastem ca asa este, mama e centrul universului pentru copii, si are datoria de a ramane asa.

Maternitatea este un loc de munca

[ad]

foarte greu de realizat, pentru care nu toate femeile sunt pregatite, cele mai multe nu pot renunta la cariera pentru a fi mama, sau chiar daca devin isi lasa copiii in grija bonelor.

Atunci cand devii mama, toate actiunile si sentimentele tale se indreapta inspre familie, deciziile tale ii vor afecta pe toti membrii, trebuie sa te dedici neconditionat nevoilor copiiilor, timpul nu-ti mai apartine.

Tot respectul pentru doamnele care aleg meseria de mama, este poate cea mai grea, multi le judeca pe femeile care stau acasa cu copiii, dar oare cei care vorbesc, ar putea fi 24 de ore disponibili pentru nevoile altora?

Pentru a fi o mama buna si responsabila, trebuie sa inveti o multime de lucruri, cresterea copiiilor depinde de tine, acestia se vor forma asa cum ii educi tu, de aceea trebuie sa va amintiti intotdeauna ca orice miscare gresita poate avea repercusiuni asupra copilului tau.

Iata cateva sfaturi pentru a deveni o mama buna:

1. iubirea neconditionata indreptata inspre familia ta, copiii au nevoie de a le arata dragostea, mangaierile si imbratisarile nu trebuie sa lipseasca, blandetea si afectiunea le da incredere, se simt protejati, arata-le dragostea fara a astepta nimic in schimb, roadele tale se vor culege mai tarziu, cand vor fi adulti, copiii care cresc in case linistite, inconjurati de dragoste, sunt cei care evolueaza pe toate planurile

2. timpul, nu mai este al tau, de cand ai devenit mama, fie ca este zi sau noapte, trebuie sa fii alaturi de copii, ii insotesti pe drumul lor cu sfaturi, uneori cu mustrari, chiar si dupa ce sunt mari, au nevoie mereu de mama

3. nevoile copilului, sunt pe primul plan, pentru a fi o mama buna, asigurati-va ca oferiti copilului lucrurile de care are nevoie, incepand de la hrana, gatind mancare bogata in vitamine, care sa ii asigure o dezvoltare fizica si psihica normala, la haine de calitate, de la jucariile educative, la articolele cele mai bune pentru scoala

4. ingrijirea copilului, aceasta trebuie asigurata non-stop, chiar si cand doarme trebuie sa va asigurati ca este bine, vor fi multe nopti nedormite cand va trebui sa vegheati asupra lui, ba are febra, ba viseaza urat, sau pur si simplu vrea sa va simta.

Daca deja faceti aceste lucruri pentru familie, inseamna ca sunteti o mama buna, de multe ori oboseala isi spune cuvantul, uneori intervine indoiala, sau poate va simtiti inutile, chiar vinovate ca nu faceti indeajuns pentru copii, dar nu va speriati, acestea sunt sentimente normale, uitati-va la copii, strangeti-i in brate si toate indoielile vor disparea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

20 + nineteen =