Ce mai citim noi parintii?

Pentru ca internetul, televizorul si radioul sunt prezente atat de mult in viata noastra, lectura cartilor ramane o “tehnica” pe care parintii o uita tot mai mult.

Parintii au responsabilitatea de a-si conduce copiii pe care Dumnezeu i-a incredintat pe drumul cel mai bun in

[ad]

viata. Una dintre metodele pe care parintii o pot folosi pentru a afla informatii utile pentru viata lor este prin lectura. Recent am vazut un citat care m-a facut sa zambesc dar care din pacate este destul de real: “De lectură nu duc dorul,/Că citesc mereu… contorul.”

Cel mai bun indrumar pe care parintii il pot avea este fara indoiala Biblia! Ea ar trebui sa fie cartea de capatai a fiecarei familii. Asa cum in trecut Dumnezeu a vorbit lui Moise, Avraam si altora, el astazi ne mai vorbeste prin Cuvantul scris. Citirea Bibliei te ridica, te mangaie, te revigoreaza si ar trebui sa faca parte din viata noastra zilnica.

Dar exista si scriitori de literatura crestina care si-au indreptat atentia catre familie, si care ofera un sprijin prin scrierile lor celor ce doresc sa aiba o viata de familie fericita.

Iata cateva carti de literatura crestina pe care cred ca parintii ar trebui sa le citeasca:

Cele cinci limbaje ale iubirii – Gary Chapman

Voia lui Dumnezeu in familie – Nelu Muresan

Viata de familie – Elisabeta si Iosif Ton

Temelia familiei – Travis Pumlee

Comunicarea in familie – Viorel Iuga

Ghidul familiei crestine – Daniel Branzei

Adevarata barbatie – Edwin Louis Cole

Partenera creativa – Linda Dilow

Pazeste-ti copiii – Neil T. Anderson & Steve Russo

Mania iti distruge copiii – Ross Campbel

Copiii, victimele parintilor – Daniel Zalan

Chemarea sacra de a fi parinte – Gary Thomas

Educatia copilului neastamparat – Claudia & David Arp

Bineinteles ca exista multe alte carti foarte bune, care au menirea de a ajuta parintii sa-si inteleaga mai bine rolurile pe care Dumnezeu le-a stabilit. Faceti-va timp si tineti in mana o carte. Faceti macar o data pe saptamana o seara de lectura, si inlocuiti vizionarea serialelor cu citirea unei carti.

Daca va plac romanele va recomand un nou roman crestin psihologic care trateaza criza varstelor, crize emotionale, probleme legate de relatii premaritale – toate acestea pe fundalul unei povesti de dragoste dintre doi tineri. Romanul se numeste Portrete din cioburi, autor Ligia Seman. Alte romane scrise de Ligia Seman: Tragedie si triumf, Handicapul constiintei, Funiile dragostei.

Parintii trebuie sa se implice in educatia copiiilor lor, si sa nu lase aceasta numai in seama societatii si a bisericii ci sa-si faca timp pentru ei, sa investeasca in viata lor pentru ca impicatiile acestei investitii sunt vesnice. Familia este inventia lui Dumnezeu! Acolo, in familie, ne comportam cu adevarat asa cum suntem, de aceea nu trebuie lasata pe ultimul loc, dupa slujba si alte activitati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

19 + twelve =