A 26 a saptamana de sarcina (a 28a saptamana de amenoree)

Bebelusul: in a 26 a saptamana de sarcina cantareste 870 de grame si este de 33 cm de la cap la calcaie.

In a 26 a saptamana de sarcina dintisorii lui se acopera cu smalt, unii dintre bebelusi deja au firisoare de par pe cap, iar sub piele se aduna incetisor grasime.
Ce se intampla in aceasta a 26 a saptamana de sarcina in plamanii micutului are rol de a pregati bronhiile, lucru care impiedica peretii bronhiilor sa se lipeasca. Acest lucru se intampla pentru ca micutul inspira lichid amniotic care ajunge direct in plamani. Deasemenea el si inghite lichid amniotic care apoi este excretat ca si urina.

[ad]

In a 26 a saptamana de sarcina lichidul amniotic este absorbit prin intestinul copilului, apoi trece prin circulatia sanguina si se intoarce prin placenta la organismul matern. Acest fenomen face ca lichidul amniotic sa fie complet schimbat la fiecare 3 ore.

Mama in a 26 a saptamana de sarcina:
Din a 26 a saptamana de sarcina cresteti tot mai mult in greutate, aproximativ 400 grame pe saptamana. Pe langa bebelusul care se dezvolta tot mai mult, se dezvolta si anexele: placenta si punga apelor.

Incepeti sa simtiti tot mai mult dezechilibrul datorat cresterii abdomenului dumneavoastra, fiind astfel necesar sa va basculati bazinul in fata si sa trageti umerii in spate pentru un echilibru mai bun.

Sfaturi pentru a 26 a saptamana de sarcina:
Este momentul sa va linistiti tot mai mult, sa nu va agitati prea mult. Menajati-va mult, rariti calatoriile, si alte sarcini obositoare cum ar fi mutatul sau curatenia. Singura activitate sportiva pe care o mai puteti face este gimnastica pentru gravide, in rest incetati sa mai faceti orice alt sport.
Incaltamintea pe care trebuie sa o purtati este cea joasa, tocurile nu sunt deloc indicate, pentru ca solicita si mai mult pastrarea echilibrului si va fi nevoie sa faceti un efort suplimentar.

Tot din cauza modificarilor survenite in trupul dumneavoastra in a 26 a saptamana de sarcina s-ar putea sa aveti dureri lombare. Incaltamintea adecvata, exercitiile fizice usoare de gravida precum si o centura de siguranta v-ar putea atenua aceste dureri. Deasemenea cand va aplecati tineti-va spatele drept si indoiti genunchii, in felul acesta nu va pierdeti echilibrul in timpul aplecarii si evidati durerile de spate.

La finalul celei de a 26 a saptamana de sarcina, sunteti aproape de finalul lunii a 6 a, mai aveti o saptamana si intrati in trimestrul III de sarcina. Odihniti-va cat puteti, pentru ca in urmatorul trimestru abdomenul va fi tot mai voluminos si va veti simti tot mai grea. Profitati de fiecare clipa pe care o aveti la dispozitie pentru a va odihni si a va relaxa psihicul, pregatindu-va astfel pentru nasterea care se apropie.

A 26 a saptamana de sarcina (a 28a saptamana de amenoree), 10.0 out of 10 based on 1 rating
Posted in Sarcina pe saptamani - de la conceptie la nastere and tagged , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *