A 27 a saptamana de sarcina (a 29a saptamana de amenoree)

Bebelusul: in a 27 a saptamana de sarcina cantareste in sfarsit 1 kg si este de 34 cm de la cap la calcaie.

In a 27 a saptamana de sarcina copilul este complet format si are tot ce ii trebuieste pentru a putea trai. Totusi, daca el s-ar naste acum, chiar daca ar putea trai, nu este recomandata o nastere, inca mai sunt elemente care trebuie sa se definitiveze si care il vor ajuta sa se adapteze noilor conditii de viata.

In a 27 a saptamana de sarcina plamanii continua sa se dezvolte, bronhiile se definitiveaza, creierul  isi continua dezvoltarea astfel incat in aceasta saptamana incepe sa se formeze mielina responsabila cu protectia fibrelor nervoase prin intermediul carora se propaga mesajele. Maturizarea creierului va fi finala in jurul varstei de 20 de ani, acum este doar inceputul.

[ad]

In a 27 a saptamana de sarcina tot arborele bronsic este plin de lichid amniotic, insa la nastere acest lichid se va rebsorbi foarte repede facand loc aerului care va umple bronhiile.

Mama in a 27 a saptamana de sarcina:

In a 27 a saptamana de sarcina toate organele sunt mult mai marite decat la inceputul sarcinii, deoarece trebuie sa suporte intensificarea activitatii organismului din ultimele luni.

Sfaturi pentru a 27 a saptamana de sarcina:

A 27 a saptamana de sarcina reprezinta ultima saptamana din luna a 6a. In aceasta luna, asa cum am spus, daca copilul s-ar naste el ar avea totul pentru a fi functional, insa i-ar fi destul de greu sa supravietuiasca unei nasteri premature.

De aceea, atentie foarte mare, deorece luna a 6 a reprezinta inca un prag pe care va trebui sa il treceti cu bine. In aceasta saptamana daca aveti anumite simptome, care va nelinistesc apelati la medic. Usoare contractii sunt normale in luna a sasea, totusi daca aveti dureri, sangerari, sau orice alte dereglari, luati legatura cu medicul dumneavoastra.

Ce trebuie sa faceti in a 27 a saptamana ca sa evitati o eventula nastere premature? Sa va odihniti cat mai mult. Incercati sa aveti o viata linistita, nu va agitati prea mult. Mai aveti rabdare, si menajati-va pentru binele bebelusului dumneavoastra, nu veti regreta ca ati asteptat atat sa il vedeti.

Urmatoarele luni sunt esentiale pentru micut. Din a 27 a saptamana de sarcina el continua sa acumuleze grasime si i se definitiveaza simturile si trasaturile. Va fi un bebelus durdului sau mai putin? Kilogramele lui nu au o importanta chiar atat de mare, important este sa fie capabil sa se adapteze noilor conditii.

Chiar daca el inca nu este bine sa se nasca dumneavostra pregatiti-va psihic si fizic, incet incet pentru momentul mult asteptat.

A 27 a saptamana de sarcina (a 29a saptamana de amenoree), 10.0 out of 10 based on 1 rating
Posted in Sarcina pe saptamani - de la conceptie la nastere and tagged , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *