Cum motivam copilul pentru a lua cu succes examenul de admitere

Vreti sa va ajutati copilul in perioada dificila din timpul examenelor? Zi de zi procesul de admitere intr-o scoala sau un colegiu este tot mai greu. Pentru cateva mii de locuri elevii dau un examen de admitere. Cu toate acestea, din mii de elevi doar putini sunt selectati. Anxietatea si stresul pentru reusita la examinare deterioreaza atat sanatatea fizica cat si mentala a elevilor. Ei au nevoie de suport psihic de la parintii lor si a altor membri ai familiei. Este de datoria parintilor de a-si motiva copiii pentru a lua cu succes examenul de admitere. Principalele modalitatile  de motivare a copilului dumneavoastra pentru succes la examenul de admitere sunt prezentate mai jos:

[ad]

1. Parintii trebuie sa se comporte ca prietenii cu copilul lor: Comportati-va ca un prieten cu copilul dumneavoastra. In timpul pregatirii pentru examenul de admitere, copiii se simt singuri si confuzi.

2. Ascultati cu atentie la problemele lor: Incercati sa ascultati problemele lor cu toata atentia. Chiar daca ei nu vorbesc despre problemele lor, trebuie sa ii intrebati. Incercati sa rezolvati fiecare problema in parte.

3. Nu presati copilul pentru o nota mare la examenul de admitere: Succesul sau esecul face parte din viata. Nu supuneti copilul la presiuni. Daca se va simti presat, copilul dumneavoastra se va simti si mai nesigur, va creste anxietatea si va scadea performanta.

4. Ridicati moralul: Incercati sa ii spuneti copilului dumneavoastra sa isi pregateasca examenul de admitere ca si alte examene, fara nici un stres. Cu cat va fi mai calm si mai stapan pe sine, va avea mai mult succes.

5. Afisati o atitudine pozitiva: Aratati copilului o atitudine pozitiva. Motivati-va copilul in urmatoarele moduri: Da, se poate face! Nu iti face griji,  suntem cu tine!

6. Stai cu copilul cat poti de mult: Incercati sa stati cu copilul in fiecare zi vorbindu-i de pregatirea pentru examenul de admitere intr-un mod prietenos. Incercati sa motivati copilul zi de zi.

7. Discursuri motivationale si filme: Asigurati-va ca asculta copilul dumneavoastra scurte povestiri motivationale, discursuri, naratiuni, si ganduri ale personalitatilor de succes. De asemenea, puteti sa stati impreuna cu copilul si a viziona un film motivational.

8. Oferiti copilului dumneavoastra un mediu propice pentru invatare: Un mediu propice invatarii este pentru copilul dumneavoastra un factor important pentru reusita la admitere. Oferiti copilului dumneavoastra un mediu linistit si confortabil de invatare pentru examenul de admitere. Lipiti pe usa si pereti  in camera lui imagini motivationale, citate sau scurte fragmente din discursuri motivationale.

9. Inscrieti-va copilul la sesiuni de pregatire alaturi de alti colegi: Sau apelati la profesori indrumatori disponibili.

10. Pregatiti pentru copilul dumneavoastra o dieta adecvata: Nu in ultimul rand, o dieta adecvata poate influenta starea generala de bine. Aveti grija de sanatatea lui. Cereti-i copilului dumneavoastra sa ia pauzele adecvate in timpul studiului si oferiti-i  bauturi pline de energie din fructe si legume (morcovi).

Un comentariu la „Cum motivam copilul pentru a lua cu succes examenul de admitere

  1. Am gasit un site cu software pentru elevi la preturi mult mai mici decat pe piata. E si Office-ul acolo clar si multe altele de la Adobe, precum si tutoriale. Adresa e http://www.legalo.eu/ro . M-am gandit ca poate fi de ajutor cuiva, mai ales pentru admitere, acum cand nimic nu se mai face fara calculator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

4 × five =