Sunt utile jocurile de matematica pentru copii?

In toate scolile exista elevi care se plang de orele de matematica, multora le este greu sa inteleaga cateva concepte matematice in timp ce doar cativa spun ca aceste ore de matematica pentru copii sunt ca si jocurile. Altii pur si simplu urasc matematica. Unii elevi sustin ca atitudinea profesorului si modalitatea de predare ii pot influenta insa notele, „daca profesorul ne place, ne straduim si noi sa luam note mai bune”.

[ad]

Din pacate multi profesori de matematica nu au darul de a-si apropia elevii, insirand pe tabla exercitii, care pot deveni chiar plictisitoare. O alta metoda pentru a-i ajuta pe copiii cu o aversiune fata de matematica sunt jocurile de matematica pentru copii, jocuri interactive. Matematica se invata cu profesorul, dar sunt si soft-uri educationale care pot furniza un supliment la ceea ce se preda in clasa. Este neplacut cand un profesor trebuie sa se opreasca si sa repete la nesfarsit elementele de baza de matematica pentru elevii care nu au inteles. Cu tehnologia moderna elevii au posibilitatea sa isi imbunatateasca notele exersand acasa prin intermediul calculatorului apeland la jocurile de matematica pentru copii.

Matematica are un rol deosebit si contribuie la dezvoltarea si formarea personalitatii copiilor. Pentru a stimula inclinatia spre matematica pentru copii si a veni astfel in ajutorul profesorilor dar si a copiilor, apelati la jocurile de matematica pentru copii interactive, acestea pot influenta atractia spre aceasta materie.
Va fi un mod distractiv de a-i incuraja spre matematica, aceasta metoda de a organiza jocuri de matematica pentru copii, o puteti aplica acasa sau in clasa unde puteti crea grupuri de copii la cate un calculator si a-i indemna sa rezolve impreuna exercitiile.

Un avantaj oferit de jocurile de matematica pentru copii este ca ii vor ajuta sa lucreze independent. De obicei, copiii care se lupta cu matematica sunt constienti despre problemele lor. Daca le cereti sa raspunda la o intrebare pe cale orala s-ar putea sa nu o faca, fiind intimidati si nesiguri de raspunsul lor, insa in fata calculatorului vor aborda cu mai mult curaj problemele.
Jocurile de matematica pentru copii ii pot invata metode de rezolvare a problemelor, calcule simple, de logica, analiza, etc. Exista o multitudine de jocuri de matematica pentru copii vizeaza diferitele categorii de varsta si nivelurile diferite, asadar se pot alege cele mai indicate exercitii pentru nivelul copilului.

Starea de sanatate a copilului dumneavoastra va fi intotdeauna o prioritate si deci nu exagerati cu jocurile de matematica pentru copii, respectati anumite ore de studiu in fata calculatorului si cereti-le sa faca pauzele necesare relaxarii. Ajutati-i atunci cand se impotmolesc si laudati-i atunci cand rezolva singuri cate un exercitiu.

Posted in Educatie copii and tagged , , .

2 Comments

  1. Articol foarte util din seria: daca e noapte e intuneric si daca e zi e lumina. Bravo. Extrem de interesant si de o noutate absolut uimitoare. Am ramas cu gura cascata; chiar nu stiam ca jocurile sunt distractive, ma asteptam la contrariu… ma voi afunda intr-o meditatie profunda asupra subiectului si aper cu sinceritate sa nu ma mai trezesc din ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *