Pauza de mama

Multi se vor intreba, ce inseamna asta, pauza de mama, este posibil asa ceva? Da, este posibil si chiar indicat sa mai luam o pauza noi mamele, din cand in cand.

Ca sa intelegeti mai bine, am sa va prezint o zi din viata unei mame, indiferent cati copii ar avea, e aproape la fel.

Mama se trezeste de dimineata sa pregateasca micul dejun pentru sotul care merge la munca, dar sa nu va inchipuiti ca e odihnita dupa ce cel mic s-a trezit din ora in ora, iar cel mare a facut febra toata noaptea, apoi se gandeste ce sa pregateasca pentru copiii care deja sunt activi de parca ar fi dormit toata noaptea.

[ad]

In sfarsit, dupa ce a reusit sa-i hraneasca, mama se uita in jurul ei si vede dezastrul din casa, incepe cu stransul lucrurilor, spalatul vaselor, trebuie sa puna si haine la spalat, dupa care descopera ca nu au mai ramas fructe pentru masa de la ora 11.

Asa ca mama ii imbraca pe copii pe rand, acompaniata de plansetele lor ca nu doresc sa mearga la magazin, coboara cu cel mic in carucior de la un etaj superior, si cu cel mai mare tragandu-l dupa ea, in sfarsit reuseste sa ajunga in strada.

Surpriza, poate ploua, sau poate e prea cald pentru copii, mama trebuie sa mearga mai departe. Ajunge la supermarket, care desi nu e prea departe, drumul i s-a parut nesfarsit, intra in magazin, unde pune din cosul ei pe rafturi toate produsele pe care copiii le aleg, ajunge la raionul cu fructe si alege cele necesare, iar cand plateste la casa isi aminteste ca a uitat laptele si alte alimente, dar unde sa se mai intoarca cand cei doi nazdravani plang de plictiseala.

Ajunsa acasa, mama le da copiilor fructele, pe care acestia binenteles ca le refuza, si ii culca in sfarsit.

Poate va ganditi ca acum e momentul pentru pauza de mama, nicidecum, acum se pune sa pregateasca ceva de mancare pentru cand se trezesc copiii, iar sotul ajunge in curand si inca nu a intins hainele, dar oare are loc pe sarma de cele dinaintea lor?

Mama se pune obosita si le face pe rand pe toate, cu gandul ca poate, poate apuca sa stea putin pana se trezesc copiii, dar chiar acum il aude pe cel mic ca plange, si l-a trezit si pe cel mare.

Mama o ia de la inceput, le da mancare, cu multe pacaleli si amagiri, iar pe urma ii scoate in parc, la o plimbare. Desigur va ganditi ca e momentul ca mama sa stea linistita pe o banca, poate de vorba cu alte mame, dar va inselati din nou, cel mare se catara pe un tobogan prea inalt, cel mic s-a umplut de nisip in cap, si nu stie la care sa alerge mai repede.

Mama ii ia si ii duce acasa, unde dupa baita de seara si cina spera ca cei doi sa adoarma repede sa poata sta putin cu sotul care se simte neglijat de cand s-au nascut copiii, si poate sa aiba o seara romantica.

Credeti ca mama a reusit? A adormit mai repede decat copiii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

two × 1 =