A 34 a saptamana de sarcina (a 36 a saptamana de amenoree)

Bebelusul: in a 34 a saptamana de sarcina cantareste 2,2 kg si este de 43 cm de la cap la calcaie.

In a 34 a saptamana de sarcina, bebelusul este deja mai rotunjor. Sub pielea lui fina, zi dupa zi s-a depozitat stratul de grasime care il face sa arate tot mai bine si il protezeaja mai bine. Nu mai are asa multe riduri. Fata lui e mai rotunda si mai frumos intinsa. In cazul in care bebelusul este o fetita ovarele prezente, inca nu coboara in abdomen, decat dupa nastere.

[ad]

Mama in a 34 a saptamana de sarcina:

In a 34 a saptamana de sarcina s-ar putea sa aveti contractii uterine. Periodic multe femei resimt in partea de sus a uterului o tensiune care coboara in jos si apoi dispare. Uneori contractiile pot fi destul de puternice. Insa diferenta dintre contractiile in acest stadiu al sarcinii si contractiile care anunta nasterea imediata este ca, contractiile din luna a opta nu sunt la intervale regulate. Ele apar spontan, si rar.

In aceasta saptamana si pana in saptamana 36 cantitatea de lichid amniotic este la nivelul lui maxim. Dupa aceste saptamani el se va diminua pentru a face loc tot mai mult copilului.

Sfaturi pentru a 34 a saptamana de sarcina:

In a 34 a saptamana de sarcina trebuie sa va asigurati ca valiza pentru nastere va fi la indemana dumneavoastra in orice moment. Cel mai bine este ca bebelusul sa mai astepte putin, insa, nu va lasati pe ultima suta de metri. Niciodata nu se stie ce surprize va asteapta. Asadar, pregatiti tot ce este necesar pentru spital, acte, hainute, pampers.

Pe langa acestea un lucru foarte important este sa va pregatiti mintal pentru evenimentul care vine, amintindu-va ce ati invatat la cursurile prenatale. Cu cat sunteti mai relaxata, si priviti momentul cu incredere cu atat mai usor veti trece peste el.

In a 34 a saptamana de sarcina, probabil va simtiti foarte mare si grea. Obositi acum mult mai repede si nu va mai puteti apleca demult cu asa mare viteza. Continuati sa iesiti in aer liber, mai ales daca nu e foarte frig afara sau foarte cald. Faceti plimbari scurte pe jos, si incercati sa nu va obositi prea tare.

In a 34 a saptamana de sarcina, mai ales daca nu ati mai participat la nici un curs prenatal, trebuie sa aflati cateva informatii despre travaliu si nastere. Probabil ati primit deja informatiile la ultima vizita pe care ati facut-o la medic.

Asteptarea nu mai dureaza mult, dar este bine ca bebelusul inca sa ramana acolo la locul lui sigur, asa ca mai trebuie putina rabdare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

18 − eight =