Sugestii loc de munca de vara pentru elevi

Pentru un loc de munca de vara, angajatorul nu cauta un candidat cu multe competente specifice. Prima selectie va fi facuta in functie de calitatea CV-urilor si a scrisorii de intentie. Scrisoarea de intentie este foarte importanta.

Scrisoarea de intentie trebuie sa fie una clara si precisa chiar si in cazul unui loc de munca de vara:

[ad]

Prezentarea candidatului pe scurt (date din buletin, educatie, etc.);

Scopul scrisorii (fie ca raspuns pentru loc de munca de vara, fie candidatura spontana);

Motivatia alegerii companiei respective (cunoasterea companiei);

Prezentarea candidaturii (competente, aptitudini, experienta);

Incheiere (formule de incheiere, precizarea unui numar de telefon si o adresa de email pentru contact).

Dupa modelul de mai sus, scrisoarea de intentie poate fi personalizata pentru fiecare tip de job in parte, inclusiv pentru un loc de munca de vara.

Atunci cand redactati o scrisoare de intentie pentru loc de munca de vara, este foarte important sa mentionati perioada si orele in care sunteti disponibili. Aceasta precizare este foarte importanta. In scrisoare trebuie sa prezentati atu-urile si aptitudinile. Precizati competentele legate de utilizarea calculatorului, sau cunoasterea limbilor straine sau aptitudini artistice.

Daca optati pentru loc de munca de vara intr-o zona turistica, de exemplu pe litoralul marii, fiti atenti la motivatii. Puteti argumenta ca prezenta turistilor straini va fi o buna ocazie pentru a va exersa cunostintele de limbi straine. Nu specificati ca doriti asta pentru ca va veti simti ca in vacanta, ci mai degraba aratati-va interesat pentru munca, imbogatirea cunostintelor personale etc.

Puteti obtine un loc de munca de vara care sa constituie un prim pas catre construirea carierei voastre. Optati pentru domenii care va atrag cel mai mult, de exemplu pentru un loc de munca de vara pentru cei atrasi de medicina pot cauta loc de munca de vara intreband la camine de copii, batrani, pentru a  intelege cum puteti oferi sprijin profesional si emotional. Pentru cei atrasi de activitati economice puteti cauta  loc de munca de vara in echipele de stringere de fonduri, sau de organizare de evenimente iar pentru cei atrasi de design, imagine, regie puteti incerca sa gasiti un loc de munca de vara pentru cluburi de tineret preocupate de teatru si film. Daca nu reusiti sa obtineti un loc de munca de vara puteti incerca prin a fi voluntar pentru diverse fundatii, acolo puteti cunoaste pe cineva care sa va remarce profesional mai tarziu.

Puteti cauta loc de munca de vara ca si “cumparatorul misterios” care merge in diverse magazine sau fast food-uri si evalueaza produsele sau serviciile oferite. Pentru un asemenea loc de munca de vara, va trebui sa cumparati ceva, sa puneti intrebari, sa depuneti o plangere, sa fiti atenti la servicii sau la curatenie, iar la final sa completati un raport. Plata variaza in functie de proiect.

Daca cunoasteti o limba straina bine puteti da meditatii cunoscutilor, sau daca sunteti sociabili, va place munca cu oamenii, puteti opta pentru un loc de munca de vara la un hotel, ca receptioner.  O multime de tineri ofera pe strada un pliant si te invita sa  degusti o ciocolata, un iaurt etc. puteti opta pentru un loc de munca de vara ca operator sondaje.

Asadar cautati pe diferite site-uri loc de munca de vara pentru elevi, utilizand ca si cuvant cheie “elevi”. Cititi si articolul Idei de locuri de munca pentru adolescenti de 15 ani. Multa bafta!

 

 

4 comentarii la „Sugestii loc de munca de vara pentru elevi

  1. E interesant articolul, dar din pacate mai e si procentajul ala, destul de mare cu relatiile, mai intai , daca am un loc de munca la firma sau la firma unde lucrez sa imi bag rudele, prietenii si apoi pe restul, chiar daca acei „restul” ar fi fost mai bine pregatiti sau mai dornici de munca decat ai mei… asta e Romania noastra:P

  2. Cred ca articolul asta imi reda sperantele intr-o reusita in saptamana asta. Am depus cateva cv-uri si astept sa vad ce iese. In mare parte am cam urmat ‘pasii’ enumerati de tine, insa nu mai sunt sigur de nimic in clipa de fata. Just waitin’ !

  3. Este foarte greu in perioada asta sa iti gasesti un job , mai ales daca n-ai experienta. Stiu ca m-am confruntat cu situatia asta si am umblat prin tot orasul pentru nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

nine + 19 =