Bebelusul la 5 luni

Cand vorbim despre bebelusul la 5 luni, vorbim deja despre un viteaz. Acesta reuseste sa isi formeze foarte clar unele deprinderi, si incet incet, i se vor introduce produse alimentare noi. Pentru bebelusul la 5 luni trebuie sa stim ca dezvoltarea psihomotorie se accentueaza, acesta crescand sub ochii nostri. Specialistii spun ca bebelusul la 5 luni poate sa creasca mult mai mult decat in lunile precedente, asadar sa nu va speriati daca veti observa o explozie putin mai mare a luarii in greutate.

Veti observa probabil ca daca ii oferiti putin ajutor, bebelusul la 5 luni reuseste sa stea singur in pozitia sezut, insa acest exercitiu nu este recomandat a se face foarte des, deocamdata. Este o vorba care spune foarte bine ca toate lucrurile au vremea lor, si nu este foarte indicat sa fortam copii la actiuni pe care inca nu sunt foarte pregatiti sa le realizeze. Bebelusul la 5 luni este deja foarte jucaus. Veti observa ca va incepe sa rasfoiasca cartile lui preferate, chiar daca la inceput va face acest lucru bineinteles coordonat de cineva, apoi veti vedea cata bucurie va exterioriza acesta cand va trebui sa faca baie si sa se joace cu juucariile specifice acestui moment. Pentru bebelusul la 5 luni sunt foarte importante exercitiile fizice si masajul, pe care parintii ar trebui sa le acorde sugarului. Daca veti fi seriosi in ceea ce priveste aceste lucruri, veti participa activ la dezvoltarea fizica si psihomotorie a copilasului. Multi parinti nu dau importanta exercitiilor, insa specialistii din acest domeniu afirma ca importanta lor este extraordinara. Bebelusul la 5 luni este un bebelus care la aceasta varsta isi va forma o multime de deprinderi, si cum spuneam si anterior, parintii joaca un rol important in acest domeniu. Trebuie sa fiti foarte atenti la toate gesturile pe care le faceti. Chiar daca va ganditi ca poate copilul nu va vede, bebelusul la 5 luni este foarte atent, si modalitatea prin care el invata cel mai bine lucruri noi este imitarea. Este foarte important ca parintii sa exerseze zilnic deprinderile noi, cu dragoste si rabdare, fara sa va enervati daca lucrurile nu vor evolua pe masura asteptarilor voastre. Chiar daca voi considerati ca bebelusul la 5 luni este deja destul de mare, medicii recomanda alaptarea cat de mult posibil. Daca nu faceti fata la toate mesele pe care ar trebui sa le aiba un copil de aceasta varsta, incercati sa-i oferiti copilului lapte macar dimineata si seara.

Ce este foarte important la bebelusul de 5 luni, este sa tineti seama si de dorintele lui. In momentul in care acesta refuza mancarea, de exemplu, fie inseamna ca e satul, fie inseamna ca nu ii place. Nu este bine sa obligam un bebelus sa manance, daca mancarea respectiva nu este pe gustul sau. Sper ca aceste sfaturi sa va fie de folos si sa va ajute atunci cand va ocupati de cresterea si dezvoltarea unul bebelus de 5 luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

4 × 3 =