Despre femeia insarcinata pe timp de vara

femeia-insarcinataFemeia insarcinata, chiar daca multi cred ca este doar un mit, se confrunta uneori cu pofte de mancare care de care mai interesante. Daca tot suntem in sezonul estival, cred ca cel mai indicat ar fi sa discutam despre poftele de mancare ce pot aparea in aceasta perioada. Se pare ca vara, mai mult ca oricand, tentatia este mai mare pentru femeia insarcinata.

Chiar daca ai de suportat caldura, vara este un anotimp frumos pentru a fi insarcinata. Femeia insarcinata in aceasta perioada poate sa se bucure foarte mult de fructe si legume, care sunt pline de vitamine. Singurul lucru de care femeia insarcinata trebuie sa tina cont este curatarea acestora, spalarea lor. Dar acum sa trecem la lucruri mai serioase. Care ar fi una dintre marile ispite pentru femeia insarcinata in sezonul estival? Cu siguranta gratarul. Daca nu vara ne bucuram de gratar, cand altcandva sa facem aceasta delicatesa? Nu vreau sa spun ca pentru femeia insarcinata este interzis sa participe la gratar, insa trebuie sa fii foarte atenta. Pentru ca tu sa nu ai probleme mai tarziu, asigura-te ca gratarul a fost facut foarte bine. O alta mare atractie pentru femeia insarcinata, este inghetata. Adevarul e ca inghetata atrage pe oricine in aceasta perioada, si cu atat mai mult viitoarele mamici. Este un mod delicios de a te racori, nu? Ce este foarte important sa retineti e faptul ca inghetata preparata cu smantana trebuie cu siguranta evitata. Ca si recomandare, o alta modalitate de a te racori intr-un mod cat mai „sanatos” ar fi consumul de sucuri naturale. Vitaminele existente in sucurile naturale previn cresterea tensiunii arteriale, caracteristica intalnita foarte des in cazul femeilor insarcinate, si in mod special in aceasta perioada de vara. In general, eu nu cred in poftele care care femeia insarcinata pretinde ca le are, desi multa lume imi spune ca sunt cat se poate de reale. Cunosc pe cineva care in cazul primului copil nu a fost deloc pofticioasa. Se mira chiar si ea de mamicile care ii spuneau ca „sufera” de acest simptom. Fetita sa a crescut putin, s-a hotarat sa mai faca un copil, si acum sustine ca nu mai stie ce sa faca pentru a face fata poftelor de mancare pe care le are in aceasta perioada. Avand acest exemplu concret, incep si eu sa cred ca poate macar intr-o mica masura, aparitia poftelor poate fi intr-adevar o trasatura a femeii insarcinate. Femeia insarcinata care iubeste dulciurile, poate incerca sa caute o alternativa mai sanatoasa pentru aceasta pofta.

Oricum, in timpul sarcinii se ia in greutate, deci dulciurile cu siguranta nu ti-ar fi de prea mare ajutor? Cu ce ai putea sa le inlocuiesti? Incearca sa consumi fructe uscate, alimente cu stafide, fructele inghetate sau inghetata din iaurt. Femeia insarcinata nu trebuie sa renunte de tot la placerile sale, trebuie doar sa aiba grija la cantitatile in care acestea sunt consumate.

2 comentarii la „Despre femeia insarcinata pe timp de vara

  1. Concluzia evidenta e ca trebuie sa incerc sa-mi conving sotia sa facem copilul iarna, pentru ca, asa cum spui tu, cu fructe uscate si stafide nu am nicio sansa 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

five × five =