Sfaturi pentru un concediu perfect

concediuCred ca majoritatea dintre noi am inceput sa ne facem planuri de concediu. Pentru ca toate lucrurile sa decurga fara probleme, eu propun sa avem un plan bine stabilit, sa fim pregatiti pentru orice. Se intampla de foarte multi ori ca atunci cand mergi cu copii in concediu, acea perioada care trebuia sa fie pentru relaxare se transforma in stres si agitatie.

Copii sunt mai sensibili si se poate intampla de foarte multe ori ca odata ajunsi intr-un mediu strain, intr-un climat diferit, sa se imbolnaveasca. Ce putem face pentru a evita situatiile neplacute intr-un concediu? In primul rand este foarte indicat sa avem cu noi o trusa medicala. Specialistii ne recomanda ca inainte de a face cumparaturile pentru aceasta trusa ar fi foarte bine sa consultam un medic. Acesta ne poate spune exact de ce am putea avea nevoie in concediu, in caz de imbolnavire si care sunt medicamentele cele mai indicate pentru diverse afectiuni. Medicul de familie ne cunoaste atata pe noi cat si copiii nostri, stie deja cum reactionam fiecare la diverse tipuri de tratamente si tocmai de aceea el este cel mai in masura sa ne indice medicamentele care ne-ar putea ajuta in asemenea situatii. De asemenea, in cazul in care situatia este scapata de sub control si am avea nevoie de consultatia unui medic in concediu, parintii trebuie sa se informeze inca de la plecare care ar fi serviciile disponibile in cazuri de urgenta. Exista si varianta in care putem pastra legatura cu medicul nostru pediatru insa daca lucrurile sunt mai complicate, va trebui sa apelam la specialistii din zona in care ne aflam in concediu. Tot legat de medicamente, inainte de a le pune in trusa medicala este foarte bine sa verificam calitatea acestora si data lor de expirare. Se intampla de multe ori sa pastram medicamente si fara sa ne dam seama, le consumam chiar daca acestea au expirat. In cazul copiilor trebuie sa fim mult mai atenti, deoarece o astfel de situatie ar putea fi destul de periculoasa. Medicamentele trebuie tinute intr-un mediu favorabil lor, si trebuie sa verificam mereu termenele lor de garantie. Atunci cand va pregatiti bagajul pentru concediu, nu puneti in trusa medicala decat ceea ce v-a indicat medicul pediatru, in cantitati care sa faca fata oricaror probleme. Nu are rost sa luam cu noi alte pastile care au ramas prin casa noastra de la tratarea altor afectiuni. Medicul nostru stie care sunt cele mai intalnite stari de imbolnavire in concediu, si tocmai de aceea sfaturile sale trebuie urmate.
Cred ca ne dorim cu totii un concediu perfect. Multi parinti cred ca daca isi iau si copii cu ei, acest lucru este imposibil tocmai datorita faptului ca acestia se pot imbolnavi foarte usor. Daca ne pregatim din timp si luam toate masurile necesare, PUtem avea un concediu perfect alaturi de cei mici. Merita si ei sa se bucure de vacanta, nu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

15 − nine =