Uleiuri esentiale pe care poti sa le folosesti in sarcina

uleiuri-esentialeExista o gama variata de uleiuri esentiale care pot fi folosite in timpul sarcinii. Cu toate acestea, exista si substante care trebuie evitate in aceasta perioada: uleiurile bogate in anetol, uleiul de fenicul si anason sunt doar cateva uleiuri pe care specialistii nu ni le recomanda atunci cand suntem insarcinate. O femeie insarcinata este de multe ori strasata sau se afla intr-o stare de disconfort continuu. Aceste uleiuri esentiale sunt recomandate tocmai pentru a usura sarcina, pentru a indeparta orice neplacere ce poate aparea in aceasta perioada. Dar atentie, nu orice este permis si indicat!

Care sunt atunci cateva uleiuri esentiale care sunt recmandate femeilor insarcinate? Uleiul din germeni de grau se afla undeva in topul clasamentului. Acesta este un ulei mai gros, si tocmai din acest motiv trebuie diluat cu un ulei mai subtire, cum ar fi cel de seminte de struguri. Uleiul din germeni de grau este recomandat pentru pielea uscata. Facand parte tot din categoria de uleiuri esentiale care trebuie diluat cu alt ulei mai subtire, uleiul de avocado este de asemenea indicat pentru pielea uscata sau pentru zonele mai grase. Acest ulei contine o multime de vitamine, printre care putem aminti vitamina A, B si D. Uleiul de avocado trebuie dialuat nu neaparat din cauza faptului ca este gros, ci mai degraba din cauza faptului ca poate fi piscator si atunci, diluat, aceasta caracteristica s-ar mai atenua putin.
Tot din categoria de uleiuri esentiale care poate fi utilizate in timpul sarcinii face parte si uleiul din lemn de trandafir. Acesta este foarte relaxant, ajuta la eliminarea stresului, daca acesta exista, si in acelasi timp este si antiseptic. Uleiul din lemn de transafir este un ulei care poate fi folosit pentru toate tipurile de piele. Stim ca foarte multe mamici sunt predispuse depresiei, uneori chiar si in timpul sarcinii. In acest scop, specialistii ne recomanda uleiul de lavanda. Acesta produce o extraordinara stare de bine, de asemenea elimina stresul si poate avea chiar efect antibiotic. Aceste tip de uleiuri esentiale, de lavanda, sunt antidepresive si cum spuneam, sunt recomandate persoanelor care au stari depresive in perioada unei sarcini. O alta mare problema care accentueaza stresul persoanelor insarcinatae ar fi aparitia vergeturilor. Pentru a incerca pe cat posibil evitarea acestora, putem incerca sa folosim ulei de mandarin. Acesta are in primul rand un efect calmant, poate fi utilizat si ca sedativ, este antiseptic, stimuleaza circulatia limfei si cum spuneam, previne aparitia vergeturilor.
Este important ca o persoana insarcinata sa stie care este categoria de uleiuri esentiale ce poate fi utilizata in aceasta perioada. Sa nu uitati ca in primul trimestru de sarcina nu este recomandata utilizarea uleiurilor, de nici un fel. Daca doriti sa va relaxati, daca aveti un disconfort, puteti incerca sa folositi lotiuni si uleiuri de corp dar care sunt nearomate. Deja din al doilea semestru se sarcina, lucrurile se mai schimba, si puteti incepe sa utilizati aceste tipuri de uleiuri esentiale prezentate mai sus.

Uleiuri esentiale pe care poti sa le folosesti in sarcina, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Posted in sarcina and tagged , , , , , , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *