Vitamine pentru copii

vitamine-pentru-copiiCred ca fiecare parinte s-a intalnit cu aceasta expresie cel putin o data, si anume vitamine pentru copii. Chiar daca uneori nu stim daca facem bine sau rau, preferam sa folosim vitamine pentru copii mai ales in cazul in care micutii nostri nu au foarte mare pofta de mancare. Este adevarat ca uneori aceste vitamine pentru copii parca ii energizeaza sau ii ajuta in recuperare daca au fost putin bolnavi, insa niciodata nu ar trebui sa folosim aceste vitamine fara sfatul unui specialist. Chiar daca de multe ori putem spune ca avem deja putina experienta si credem ca stim ce este bine, nu uitati ca ce a functionat in cazul unui copil, nu este sigur ca va functiona si in cazul celui de-al doilea. Fiecare organism este diferit, si reactioneaza diferir!

Bineinteles, cele mai uzuale vitamine pentru copii folosite sunt vitaminele A, D si C, vitamine care spunem noi ca nu au cum sa faca rau nimanui. Este adevarat ca luate in cantitati nesemnificative, aceste vitamine nu au cum sa dauneze. Atentie insa la cantitate. Specialistii de demonstreaza faptul ca peste 60% dintre medicamentele luate fara prescriptii medicale sunt reprezentate tocmai de vitamine. Tot ei subliniaza faptul ca aceste vitamine pentru copii trebuie luate in considerare la fel ca si orice alte medicamente, si de aceea intotdeuna recomanda o consulatatie pediatrica. Femeile insarcinate si copii mici intotdeuna au nevoie de o atentie mai speciala. Vitaminele care se administreaza in aceste cazuri trebuie luate doar la sfatul unui medic de familie sau al unui pediatru, ei stiind sa ne sfatuiasca in orice situatie.
Exista parinti care cumpara vitamine pentru copii chiar daca acestia in mod normal nu ar avea deloc nevoie de ele. Medici spun ca daca un copil creste in limitele normale ale varstei lui, daca se hraneste sanatos si cu toate alimentele necesare, daca in general este un copil activ, atunci cu siguranta nu are nevoie de suplimente alimentare sau vitamine. In cazul in care copilul se imbolnaveste si exista sanse ca acesta sa aiba nevoie de vitamine pentru copii, aceasta decizie trebuie luata de un medic, si nu de catre parinti. Exista vitamine pentru copii care luate la voia intamplarii pot cauza foarte usor diferite intoxicatii grave, si tocmai din acest motiv sfatul unui medic este necesar.
Mai mult decat atat, se spune ca vitaminele nu isi fac efectul in momentul in care sunt consumate, nu intotdeuna. Unele dintre ele actioneaza dupa ani de zile, si pot cauza explozii de crestere in greutate. Cred ca este important sa fim constienti ca orice vitamine pentru copii pot avea si urmari negative, daca nu sunt recomandate de specialisti, care stiu cantitatea de care un copil are nevoie sau cat timp trebuie sa le consume. Atentie asadar la aceste vitamine pentru copii! Consultati intotdeuna un specialist, mai ales atunci cand este vorba despre sanantatea unui copil!

Un comentariu la „Vitamine pentru copii

  1. Eu sunt o mamica deja cu experienta si am trecut prin mai multe episoade de ingrijorare cu cei mici. Vitaminele sunt intr-adevar de mare ajutor, insa intotdeauna trebuie luate si cu acordul medicului. Eu merg cu Rares periodic la pediatru sau la medicul de familie si intotdeauna ma duc cu intrebari despre lucrurile pe care le citesc pe internet. Recent am descoperit pe un forum ca au fost lansate niste vitamine pe care le stiam din desenele animate Oraselul lenes, unul dintre putinele desene la care ii las pe cei mici sa se uite pentru ca are rol educativ. Am fost la medic l-am intrebat si mi-a dat acordul sa le incerc cu Rares care este un mofturos si jumatate. De cand ia aceste vitamine am vazut o schimbare uriasa in comportamentul lui la masa. Mananca pana si spanac…. Am mai luat si alte vitamine pana acum, insa mi-era foarte greu sa i le dau. De aceasta data le cere el singur, o adevarata usurare. De mare ajutor e ca sunt masticabile si au un gust placut, dar si ca au personaje din desene. Puiul meu acum vrea sa fie Spartacus. Fiecare vitamina il ajuta sa fie mai aproape de acest ideal. Le recomand cu caldura si altor mamici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

19 − 18 =