Copilul in saptamana 5 de viata

copilul-in-saptamana-5-de-viataCopilul in saptamana 5 de viata este deja un “copil mare”. Putem respire usurati ca am trecut de prima luna, acea luna despre care toata lumea spunea ca e cea mai grea. Probabil e greu cu acomodarea de a fi parinte, sau cu refacerea mamicii insa un copilas mic, de cateva saptamani nu ne poate ridica prea mari probleme.

Copilul in saptamana 5 de viata va plange cu siguranta. Si spun acest lucru pentru ca noi am mai discutat despre incapacitatea acestuia de a comunica prin cuvinte, de exemplu. Prin plans insa, el poate sa isi exprime gandurile si dorintele si tocmai de aceea este foarte bine ca parintii sa inteleaga de ce plang bebelusii. Copilul in saptamana 5 de viata stie ca acesta este o actiune prin care tu ii vei oferi atentie, si tocmai de aceea se foloseste la maxim de ea. Copilul in saptamana 5 de viata nu stie sa faca prea multe lucruri insa sa planga, stie cu siguranta.  In momentul in care el plange, tu te agiti sa gasesti problema si in final reusesti sa faci acest lucru, pur si simplu ii castigi increderea micutului. Bineinteles ca exista si momente in care copilul in saptamana 5 de viata plange poate fara motiv sau chiar nu reusesti sa iti dai seama care este cauza, dar aceste situatii sunt normale, nu te impacienta. Specialistii au impartit plansul bebelusilor in cateva categorii. Eu le-am gasdit interesante si poate cuiva ii vor fi de folos aceste informatii. Nu am stiut ca de exemplu, copilul in saptamana 5 de viata, pentru a ne “spune” ca ii este foame foloseste gemete si scanceste, dar intr-un mod moderat. Atunci cand un bebelus incepe sa planga tare dintr-o data, este foarte probabil sa aiba o durere, sa il doara ceva. Cel mai frecvent, in astfel de situatii izbucneste dintr-o data in plans. Daca esti atenta, poti chiar sa iti dai seama cand bebelusul tau este nervos: plange cu zgomot si din ce in ce mai tare. Nu stiu daca aceste reguli se aplica perfect la toata lumea insa mi se pare interesant si cred ca modul in care un copil plange, precum si intensitatea acestuia poate sa ne transmita multe informatii. 

Copilul in saptamana 5 de viata incepe sa se dezvolte din ce in ce mai tare si este bine sa fii mereu prin preajma lui, pentru a reusi sa il cunosti cat mai bine. Specialistii ne recomanda sa avem grija si de emotiile si starile noastre, ca parinti. In momentul in care ne lasam coplesiti si suntem epuizati, este greu sa deslusim emotiile si starile pe care le transmite copilul. Este intr-adevar o perioada obositoare, in care copilul in saptamana 5 de viata ne face nopti albe insa cu grija si atentie, putem fi atenti la sanatatea si odihna noastra.

 

Copilul in saptamana 5 de viata, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Posted in Primul an de viata pe saptamani and tagged , , , , , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *