Copilul in saptamana 8 de viata

copilul-in-saptamana-8-de-viataCopilul in saptamana 8 de viata incepe sa isi declanseze cu adevarat emotiile. Avand deja 2 luni de zile, bebelusul va incepe sa zambeasca firesc, aceasta fiind reactia lui la ceea ce se intampla in jurul sau, la persoanele dragi care pana acuma nu prea aveau feedback din partea micutului. Daca nu stii sa zambesti, trebuie neaparat sa inveti!

Si pana acum bebelusul zambea. Zambetele acestea inocente sunt cunoscute ca si “surasul ingerilor”, deoarece apareau din senin, fara o reactie la ceva anume. De multe ori s-a intamplat cu siguranta ca bebelusul sa zambeasca in somn, nu? Copilul in saptamana 8 de viata incepe sa zambeasca intr-adevar, deliberat, real. Vei avea parte de multe zambete, de la copilul in saptamana 8 de viata. Va incepe pur si simplu sa zambeasca la voci cunoscute, la fete cunoscute, la zambete frumoase si calduroase. Copilul in saptamana 8 de viata isi cunoaste deja foarte bine mama si veti observa cum, atunci cand o zareste, aceasta este prima reactie a sa: zambeste. De la aceasta varsta, copilul invata sa exprime emotiile pe care le are, iar cu timpul, chiar va reusi sa faca acest lucru foarte bine. Dar copilul in saptamana 8 de viata incepe sa exerseze deja. Daca specialistii ne recomandau ca si in momentul in care bebelusul se afla inca in burtica, trebuia sa avem grija cum ne comportam si mai ales cum vorbim cu el, cu cei din jur, cu atat mai mult in momentul in care el incepe sa creasca si sa se dezvolte. Nu uitati ca noi parintii suntem niste modele pe care ei le copiaza in cele mai mici detalii. Cred ca daca iti doresti un copil vesel, optimist si zambaret, atunci el trebuie sa vada aceste calitati in tine. Bineinteles ca nu suntem intotdeuna cu zambetul pe buze, bineinteles ca nu este posibil ca toate zilele sa fie roz insa in cea mai mare parte, ar fi bine sa emanam veselie. Copilul in saptamana 8 de viata are nevoie de voie buna si zambete din partea celor dragi.

Spun aceste lucruri pentru ca stiu ca exista parinti care isi neglijeaza copii, cel putin in aceasta perioada in care zic ei, bebelusii nu inteleg mare lucru. Insa stim cu totii ca nu este adevarat. Bebelusii capteaza toate informatiile posibile inca de cand sunt in burtica la mami, deci cu atat mai mult va capta copilul in saptamana 8 de viata. Poate daca nu esti o persoana foarte zambareaza, copilul in saptamana 8 de viata te va ajuta in acest sens: sunt sigura ca in momentul in care vezi un bebelus zambind, nu se poate sa nu ii raspunzi la fel. Adevarul este ca si noi, oamenii mari avem foarte multe lucruri de invatat de la copii: lucruri pe care le stiam poate, dar pe care le-am uitat, o data cu trecerea anilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

one × 1 =