Copilul in saptamana 16 de viata

copilul-in-saptamana-16-de-viataIncercand sa descoperim treptele dezvoltarii unui bebelus, putem sa observam cum copilul in saptamana 16 de viata devine din ce in ce mai capabil. In aceasta perioada, el invata sa diferentieze obiectele plasate pe orizontala, fata de cele plasate pe verticala.

Sa nu fiti surprinsi daca copilul in saptamana 16 de viata se transforma tot mai mult intr-o fiinta cu adevarat inteligenta. Copilul in saptamana 16 de viata are momente in care poate deveni plictisit. Daca are aceeasi rutina in fiecare zi, sa nu va surprinda acest lucru. Tocmai din acest motiv specialistii ne recomanda sa mai introducem noutate in activitatile micutilor, pentru a le starni interesul. S-au facut o multime de studii pe acest subiect si lucrurile enuntate mai sus au fost deovedite stiintific. Stim cu totii ca un copil are multa energie, uneori mult mai multa decat au parintii. Stim cu totii ca uneori obosim si parca nu prea avem chef de diferite activitati care sa ii ajute in dezvoltarea lor insa pentru toate acestea, merita efortul nostru. Copilul in saptamana 16 de viata este deja foarte inteligent si depinde de noi daca il ajutam sau nu sa isi dezvolte aceasta inteligenta. Cred ca de foarte multe ori nu constientizam cat de binecuvantati suntem ca avem parte de copii. Exista familii care din pacate, oricat de mult s-ar stradui si oricate tratamente ar face, nu reusesc. In momentul in care tu ai deja un copi, trebuie sa inveti sa fii multumitor si sa faci tot ce iti sta in putina pentru binele micututui. Copilul in saptamana 16 de viata este deja un copil activ, care are nevoie de atentie din ce in ce mai mult. Daca nu i se acorda, el deja incepe sa gaseasca tehnici prin care sa atraga atentia asupra lui. Cum spuneam si mai devreme, copilul in saptamana 16 de viata devine din ce in ce mai inteligent. Pentru copilul in saptamana 16 de viata este foarte importanta noutatea. Daca ii aratam un obiect pe care deja il cunoaste, va reactiona, dar nu intr-un mod foarte interesant. In momentul in care ii aratam un obiect cu care nu este familiarizat, brusc interesul sau va fi starnit. Puteti incerca acest “experiement” si veti vedea ca am dreptate.

Tocmai din acest motiv, specialistii ne recomanda introducerea noutatii in rutina unui bebelus. Fie putem sa mai redecoram din cand in cand camera lui, schimbam pozitia patutului si atunci automat pozitia obiectelor din camera se modifica, fie achizitionam cate o jucarie noua. Modalitati avem destule. Trebuie sa intelegem ca aceasta este perioada in care copilul in saptamana 16 de viata este foarte atent la detalii si acestea il ajuta sa se dezvolte.

Copilul in saptamana 16 de viata, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Posted in Primul an de viata pe saptamani and tagged , , , , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *