Copilul in saptamana 17 de viata

copilul-in-saptamana-17-de-viataCopilul in saptamana 17 de viata isi dezvolta din ce in ce mai bine abilitatile senzoriale. In general, copilul in saptamana 17 de viata este bucuros atunci cand este stimulat, este bucuros atunci cand cei din jurul sau ii ofera atentie, insa atunci cand se intampla prea multe in jurul sau, este posibil ca bebelusul sa devina irascibil.

Copilul in saptamana 17 de viata este fericit atunci cand toate simturile lui sunt sincronizate. Specialistii ne spun ca inca de la o luna, un bebelus este capabil sa faca legatura intre ceea ce vede si ceea ce a simtit in gura, de exemplu. Cu toate acestea, in momentul in care stimulii din jurul sau sunt prea multi, copilul poate deveni agitat. Ganditi-va doar la o simpla intalnire de familie, in care bineinteles e multa galagie, multa miscare, poate si putina muzica, uneori mai sunt copii mai mari care alearga dintr-o parte in alta si e normal, pentru un bebelus, sa nu se simta prea bine in momentul respectiv. Daca de exemplu il ia cineva in brate, il leaga putin, si ii canta ceva, sincronizand cantecul cu miscarea, cei din domeniu spun sa nu ne miram daca copilul in saptamana 17 de viata se linisteste. Bebelusul, oricat de mic ni s-ar parea noua ca este, cauta sincronizarea evenimentelor senzoriale. Da, cu siguranta copilul in saptamana 17 de viata reuseste sa coordoneze sunetele cu miscarile. Observam cu fiecare saptamana cum bebelusii nostri se transforma in fiinite din ce in ce mai inteligente, cum invata in fiecare zi atat de multe lucruri noi, cum sunt foarte atenti la lumea din jurul lor. Copilul in saptamana 17 de viata are nevoie ca ceea ce vede si ceea ce auda sa aiba cumva legatura. Daca asculti muzica, de exemplu, pentru copilul in saptamana 17 de viata ar fi foarte bine sa vada ca fredonezi si tu melodia respectiva, sau ca lovesti cu degetele in masa, dar in ritmul muzicii. Chiar daca nu iti vine sa crezi, aceasta activitate il va calma uneori, il va delecta, il va distra. Mai mult decat atat, acest lucru il va ajuta bineinteles sa sincronizeze simturile pe care le are intr-un mod cat mai adecvat.

Copilul in saptamana 17 de viata are nevoie ca noi sa fim prezenti cu adevarat in viata lui, sa luam parte la activitatile pe care el le practica. Deja ceea ce vede incearca sa faca si el si tocmai de aceea, are nevoie deja de un exemplu de urmat. Poate de multe ori ne gandim ca copilul in saptamana 17 de viata nu are nevoie de o atentie foarte mare din partea noastra, sau ca nu aude, nu intelege el chiar tot ce se intampla in jurul sau. Dar am fi surprinsi sa vedem intr-adevar, cat de bine pricep copiii anumite lucruri si cat de bine le memoreaza.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

5 × 1 =