Despre hidratarea la bebelusi

bebelusiCand discutam despre bebelusi, este necesar sa discutam si despre hidratare. Foarte multe mamici poate ca nu dau importanta prea mare acestui aspect insa copii, mai mult decat noi, au nevoie de o hidratare adecvata. Daca va doriti un copil sanatos, atunci trebuie sa fiti constienti ca si hidratarea are un rol foarte important in acest sens.

Nu exista bebelusi care sa poata vorbi, deci care sa iti spuna ca le este sete, de exemplu. Si cum spuneam si anterior, ei sunt mult mai predispusi la deshidratare decat suntem noi, oamenii mai mari. Specialistii ne spun ca la bebelusi, aparatul renal nu este inca destul de matur si ei elimina foarte repede apa din corp. Din acest motiv, hidratarea lor este foarte foarte importanta. Tot ei ne spun ca sodiul care se afla in sange este foarte bun indicator pentru a determina necesarul de apa al unui copil. Din pacate, ca urmare a numeroase studii si cercetari, s-a constatat ca exista o multime de copii care au pietre la rinichi inca de la varste foarte fragede. Care spun ei ca sunt cauzele? Tocmai faptul ca acestia nu au avut parte de o hidratare si alimentatie foarte sanatoasa. Ce trebuie sa stim atunci cand mai discutam despre hidratarea la bebelusi este calitatea apei pe care o folosim. Trebuie sa fim foarte atenti la apa ce o folosim pentru a prepara laptele praf, de exemplu. Daca nu sunteti atenti si ii dati copilului apa care contine foarte mult azotat, trebuie sa stiti ca este mult mai predispus la probleme respiratorii. Stim ca nici la adulti nu este deloc recomandata apa care contine mult azotat, deci cu atat mai mult aceasta este contraindicata la bebelusi.  Daca nu aveti acces decat la apa de la robinet, atunci specialistii ne recomanda sa o fierbem si sa o lasam la racit, dupa care putem sa o folosim fara nici o problema. In cazul in care cumparati apa plata din magazine pentru bebelusi, este indicat sa cititi foarte bine eticheta, sa vedeti care sunt cantitatile d eminerale si sa alegeti o apa care este cat de cat sanatoasa.

Da, hidratarea la bebelusi este foarte importanta. Si aici nu discutam despre cremele pe care le folosim atunci cand avem bebelusi ci despre apa, sau lichidele care acestia le pot consuma. Hidratarea la bebelusi este un subiect care ar trebui sa atraga atentia oricarui parinte si de acum inainte, sa nu uitati ca bebelusii au nevoie de hidratare chiar mai mult decat avem noi. Noi oricum, stim sa cerem apa, stim sa ne luam singuri si sa bem dar ei, abia daca pot sa scoata niste sunete. In momentul in care ne asumam rolul de parinti, cred ca suntem responsabilio de o buna crestere si dezboltare a copilului. Daqca ati vazut bebelusi foarte agitati, acest lucru se poate datora si faptului ca poate ii era pur si simplu sete, si nimeni nu s-a gandit la asta.

Despre hidratarea la bebelusi, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Posted in Bebelusi, Ingrijirea copilului and tagged , , , , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *