Cand au copii nevoie de meditatii?

meditatiiCred ca problema legata de meditatii este una de interes general. Foarte multi copii intampina probleme la scoala si trebuie sa stim cand acestea au nevoie de rezolvare. Exista unii copii care sunt foarte buni la anumite materii, insa au deficiente la altele. Trebuie sa putem face diferenta intre o zi nu foarte buna, cand copilul ia o nota mai slaba, si o adevarata problema, cand copilul are nevoie de meditatii.

Cum spuneam si anterior, o singura nota mai mica nu trebuie sa ne faca sa actionam deja, sa incercam sa ii oferim meditatii copilului. Aceasta masura trebuie luata in momentul in care observam ca notele mici persista, ca situatia nu revine la normal. Daca situatia materiala va permite, nu este nimic gresit in a oferi meditatii copiilor chiar daca nu este in prag de corigenta. Mai ales daca parintii sunt foarte ocupati si nu se pot ocupa personal de copil, acesta are nevoie ca cineva sa il verifice in ceea ce priveste scoala, cunostintele acumulate sau lectiile pe care le are de pregatit. Daca insa situatia materiala nu este una foarte buna si nu va permiteti sa ii oferiti meditatii copilului, nu va ingrijorati. Daca notele lui sunt bune, cu siguranta nici nu are nevoie de meditatii. Daca notele sale incep sa devina mai slabe, atunci probabil copilul are nevoie de ajutor in invatare si puteti sa faceti dumneavoastra acest efort, de a invata alaturi de el, de a-i raspunde la intrebarile pe care le are. Exista copii care spun mereu faptul ca ei nu inteleg o anumita materie. In acest caz, e posibil ca elevul respectiv sa aiba nevoie de meditatii. Pentru inceput, ar fi bine sa stai langa el in momentul in care isi face temele si sa urmaresti daca el se concentreaza intr-adevar sa inteleaga problemele si cerintele. Daca face acest lucru si totusi nu intelege, este posibil sa aiba nevoie de meditatii. Poate metoda de explicare si invatare pe care invatatoarea sau invatatorul o foloseste la scoala nu este pe intelesul sau, si de aceea intampina o multime de probleme. Din pacate chiar si in invatamant exista personal slab pregatit care intr-un fel sau altul a reusit sa intre in sistem. Daca observi ca acest lucru este valabil si in cazul copilului tau si deocamdata nu poti sa il muti in alta clasa, la alta invatatoare, atunci probabil ca ar fi o idee buna sa i se ofere meditatii.  Bineinteles, in cazul in care situatia este grava si nu observi nici o imbunatatire la invatatoare sau profesori, ar fi bine sa sesizezi acest lucru directorului, pentru a se putea lua anumite masuri. Exista situatii in care poate copilul are nevoie de meditatii din cauza faptului ca parintii nu se implica deloc in viata loc scoalara. Stiu ca suntem cu totii foarte ocupati, insa este deosebit de important sa oferim copiilor atentia pe care o merita. Cu putin ajutor din partea noastra, copilul ar putea sa progreseze foarte bine chiar si la materiile la care a intampinat probleme. De ce sa ii oferim meditatii costisitoare, cand am putea chiar noi sa rezolvam aceasta problema?

In cazul in care acest lucru este imposibil atunci singura solutie este sa apelezi la meditatii. Dar chiar si in acest caz, verificarea copilului de catre parinte este deosebit de importanta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

twelve + 18 =