Ce stie copilul sa faca inca de la nastere

baby-1036270-mCopilul nou nascut nu ne da impresia niciodata ca stie prea multe lucruri. Majoritatea dintre noi cred ca ne gandim la un astfel de copil ca la un copil care stie doar sa planga, sa manance si sa doarma. Sa nu fiti surprinsi daca va spun ca bebelusul stie sa faca mai mult decat atat: el stie sa asculte, stie sa comunice, stie sa empatizeze cu starile tale.

Copilul nou nascut stie si poate sa te asculte. Poate ca singurul care ne-ar asculta la nesfarsit si nu ne-ar intrerupe niciodata ar fi tocmai copilul nostru nou nascut. Specialistii in acest domeniu ne incurajeaza sa vorbim foarte mult cu copilul, inca din prima sa zi. Daca vom face acest lucru, se pare ca vom stimula procesul de vorbire si copilul va vorbi mult mai repede sau mai usor, fata de cei carora nimeni nu le povesteste nimic. Cu siguranta copilul nu va intelege tot ce spui tu, mai ales in primele sale saptamani insa cu siguranta vei observa ca este foarte atent la tine, la vocea ta, la mimica ta. Cand va fi capabil, cand va avea destule cunostinte si maturitate, va incepe si el sa iti raspunda, atunci cand tu vorbesti cu el. Deocamdata, este foarte important faptul ca un copil este capabil sa te asculte. De asemenea, copilul nou nascut comunica, vorbeste cu tine, in limbajul sau. Bineinteles ca un copil nou nascut nu comunica verbal sau nu raspunde intrebarilor pe care noi i le punem insa el are un limbaj propriu prin care nu face altceva decat sa comunice. Poate ca abia asteptam sa gandureasca sau sa intelegem foarte bine ce vrea el sa ne transmita dar cred ca mai degraba ar trebui sa ne bucuram de momentul acesta, in care chiar daca este foarte mic, el incearca sa comunice cu noi. Specialistii in domeniu ne spun ca este dovedit, copilul nou nascut poate sa empatizeze cu starile parintilor. Si poate sa faca acest lucru, cel putin in cazul mamei, chiar si atunci cand este in burtica. Stiu ca uneori poate nu ne vine sa credem, dar copilul, oricat de mic ar fi el, poate sa simta daca mama e trista, daca e bucuroasa, daca e agitata sau nervoasa. Tocmai din acest motiv suntem indrumate sa incercam sa fim linistite, daca ne dorim un copil linistit. Daca vom fi foarte agitate si stresate, sa nu ne miram daca si copilul nostru va fi la fel; este ceva normal. Ce mi se pare foarte interesant este faptul ca de foarte multe ori, copilul nou nascut ne spune ca ne iubeste. Cum spuneam si anterior, el nu foloseste cuvinte sau sunete pentru a face acest lucru insa simplul fapt ca in bratele mamei se simte cel mai bine si se linisteste, acesta este un semn al faptului ca ne iubeste.

Copilul nou nascut este un adevarat mister, un copil capabil sa inteleaga multe lucruri si in acelasi timp, sa transmita si el ceea ce doreste sa transmita. Este foarte important sa ii spui si tu la randul tau ca il iubesti ori de cate ori ai ocazia. El va simti acest lucru si va fi un copil cu adevarat fericit.

Ce stie copilul sa faca inca de la nastere, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Posted in Bebelusi and tagged , , , , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *