Cu un bebelus in avion

bebelusDaca avem de facut o calatorie insa in acelasi timp suntem si parinti cu un bebelus, cred ca sunt cateva lucruri pe care ar trebui sa le stim. O astfel de calatorie nu se poate face oricand si oricum, atunci cand ai un bebelus. Specialistii si medicii considera ca cel mai indicat este ca bebelusul sa aiba macar 2,3 luni pentru a putea calatori in siguranta cu avionul, si nicidecum mai repede.

Daca ai un bebelus dar sunteti nevoiti sa plecati undeva cu avionul, este foarte bine sa rezervi din timp locurile. Si asta pentru ca bebelusii nu au voie sa stea oriunde; de exemplu, pe langa iesirile de urgenta acest lucru este interzis. In acelasi timp, poti pune intrebari legate de anumite prioritati pe care ai putea sa le ai, daca zbori impreuna cu un bebelus. Exista o categorie de parinti care prefera sa tina bebelusul in brate, pe durata zborului insa exista si posibilitatea de a cumpara un loc special pentru copil. Foarte multe companii de zbor accepta ca parintii sa vina cu scaunul de masina, scaun care va fi montat pe locul din avion, pentru o mai mare siguranta. Inainte insa de a veni cu scaunul la aeroport, este indicat sa intrebam care sunt regulile comapniei respective. Daca zborul este de cateva ore, atunci cu siguranta merita sa luam un loc in avion si pentru bebelus, calatoria fiind mai relaxanta si pentru parinti dar si pentru copilas. Daca trebuie sa zbori, este mult mai usor sa faci acest lucru pe timp de noapte. Daca ai un bebelus, va fi mai mult mai usor si pentru el, deoarece va dormi in majoritatea timpului. Cum spuneam si la inceput, este important sa ne gandim bine la o astfel de calatorie si sa facem lucrurile cat mai bine. Stim ca majoritatea copiilor au paturica sau jucaria lor preferata, paturica sau jucarie care pur si simplu ii linistesc, ii fac sa se simta „mai acasa”. Daca trebuie sa mergeti intr-o calatorie cu avionul, neaparat sa iei paturica sau jucaria pentru bebelus. De asemenea, pentru a evita durerile de cap pe care decolarea si aterizarea ar putea sa le provoace pentru bebelus, dureri cauzate de schimbarile de presiune, specialistii ne recomada ca ar fi bine sa ii dam copilasului o suzeta, sau chiar sa il alaptam in acele momente. Bineinteles, sa nu uitam de gentuta minune, in care trebuie sa avem de toate! Cand ai un bebelus, nu poti pleca de acasa fara o geanta in care sa ai o multime de lucruri de care ai putea avea nevoie pe parcursul calatoriei.

Chiar daca ai un bebelus, poti sa calatoresti cu avionul! Ideea este doar sa ne pregatim din timp pentru acest lucru si sa asteptam totusi macar pana cand copilasul implineste 2,3 luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

9 + fourteen =