Nasterea acasa

nasterea-acasaCred ca putem discuta in mai multe articole despre ceea ce inseamna nasterea acasa. Acest subiect este din ce in ce mai abordat si multe mamici ar incerca parca si aceasta varianta. Nasterea acasa este deja o moda, un trend care se pare ca patrunde din ce in ce mai tare in Europa, si chiar in tara noastra!

Chiar daca este o varianta la care multe mamici se gandesc, specialistii spun ca nasterea acasa nu este intotdeuna cea mai sigura dintre optiuni, ba chiar ca este mai periculoasa decat orice nastere la spital. Si nu e vorba doar despre pregatirea pe care medicul sau moasa ar trebui sa o aiba deoarece acestea pot fi indeplinite in egala masura fie la spital, fi acasa. Este vorba despre locul in sine, despre spatiu in care are loc nasterea. Probabil ca aici se subliniaza aceasta idee in cazul in care pot aparea complicatii si nasterea acasa nu iti ofera toate conditiile pentru a le putea rezolva. Cu toate acestea, tot specialistii spun ca nasterea acasa este mult mai usoara si mai relaxanta. Trebuie sa recunoastem ca este perfect normal ca mama sa se simta foarte bine si confortabil in mediul creata acasa, si atunci, nasterea poate fi intr-adevar mult mai usoara. Mergand mai departe trebuie sa subliniem faptul ca nasterea acasa nu este o varianta pentru orice mamica. Ba chiar exista unele situatii in care nasterea acasa este contraindicata si pentru a evita orice problema, le voi enumera pe cat posibil. De exemplu, nasterea acasa este contraindicata pentru mamele care au avut deja mai mult decat o cezariana pana acum, la gravidele care suferit hemoragii postnatale la nasterile anterioare, gravidele care vor da nastere unor gemeni, gravidele care sufera de hipertensiune arteriala sau al caror fat este pozitionat nu in modul cel mai normal. Este foarte important sa calculam bine starea noastra de sanatate, a mamei, si sa incercam sa nu punem in pericol viata bebelusului. Stiu ca poate fiecare dintre noi am prefera aceasta varianta din simplul motiv ca ne-am simti in siguranta acasa, insa daca starea noastra de sanatate nu permite acest lucru, cred ca trebuie sa fim mature si sa acceptam lucrurile asa cum sunt.

Da, nasterea acasa este o varianta la orice tip de nastere de care am auzit pana acum, insa sunt multe lucruri de luat in calcul. Daca pana acum nasterea acasa era o nastere la care doar in filme puteam asista, in zilele noastre lucrurile acestea incep sa fie din ce in ce mai normale. Nu uitati ca nu pentru oricine aceasta varianta de nastere este o varianta buna. Nu uitati ca de alegerea noastra poate sa depinde viata copilului. Nu uitati ca nasterea acasa, in cazul in care ne hotaram asupra ei, trebuie planificata pana in cel mai mic detaliu, pentru ca lucrurile sa iasa ca la carte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

eighteen + 3 =