Al doilea copil

al-doilea-copilFoarte multi parinti din zilele noastre evita subiectul legat despre al doilea copil. Din pacate, foarte multi il evita si pe cel legat de primul. Adevarul este ca in conditiile economice, apoape ca majoritatea spun: pai nu ne permitem mai mult de un copil.

Si intr-o oarecare masura, tind sa le dau dreptate acestor oameni. Nu sunt nici de accord cu idea ca facem cat de multi copii, fara sa ne gandim la viitorul lor, la conditiile pe care le avem pentru a-i creste. Insa cred ca al doilea copil este foarte important. Nu este usor sa ai un al doilea copil. Nu este usor nici pentru fratele sau surioara mai mare. Chiar daca ei sunt destul de mari si spun ca se bucura de al doilea copil in familie, vor avea putin de suferit, prioritatile se schimba si timpul care ii va fi acordat va avea de asemenea de suferit. Pana la urma, multi se intreaba, asa cum am mai spus, daca isi permit un al doilea copil? Adevarul este ca acolo unde mananca trei oameni, cu siguranta ar avea lor si un al patrulea, nu? Si totusi, un copil inseamna cheltuiala mare, din toate punctele de vedere. Poate ne raman hainute bune de la primul copil, asta in cazul in care au acelasi sex, insa oricum, moda se schimba si avem nevoie de haine noi. Cand ai un copil este mult mai usor sa il lasi la cineva, cateva ore, cateva zile poate. In momentul in care apare si al doilea copil, lucrurile se complica. Ai nevoie de mai mult timp in care sa stai acasa, sa te ocupi de ei. Poate nu vei mai reusi sa ajungi la munca si daca totusi reusesti, cu cine ai putea lasa doi copii? Toate acestea sunt intrebari care in mod normal si natural apar in mintea noastra, atunci cand isi face aparitia al doilea copil. Nu te speria de toate acestea. Eu cred ca copii sunt o binecuvantare, o oaza de liniste, de bucurie care apare in vietile noastre si de care trebuie sa invatam sa ne bucuram. Este adevarat ca apar si probleme, dar nu imposibil de rezolvat. Poate crezi ca abia au intrat lucrurile in normal, dupa primul copil, si nu ai vrea sa mai trezi prin aceleasi dereglari inca o data. Da, al doilea copil ar insemna din nou o multime de batai de cap, probleme de rezolvat, hainute de cumparat, insa bucuria pe care o vei avea va sterge orice oboseala, suparare sau nevoie. Al doilea copil cu siguranta va fi o binecuvantare! Sa nu te sperie faptul ca nu vei mai avea atat timp pentru tine sau ca o perioada nu vei mai reusi sa mergi in concediu. Gandeste-te ca a fi mama este ceva magic, minunat. Exista femei care nu se pot bucura nici macar de un singur copil si atunci tu, care ai aceasta sansa, cum sa nu faci acest lucru?

Am ales acest subiect deoarece am intalnit o persoana ce tocmai a aflat ca este insarcinata cu al doilea copil si m-a intristat foarte mult atitudinea ei. Era suparata, nervoasa chiar si spunea intr-una ca nu il doreste. Dar spuneam si mai sus, Dumnezeu ne binecuvinteaza cu copii, deci acestia sunt un dar ceresc, de nerefuzat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

15 + 12 =