Alimentatia bebelusului – curcubeu nutritional

alimentatia bebelusuluiNu ati observat ca bebelusul dumneavoastra este complet absorbit atunci cand priveste culorile stralucitoare? Culorile vibrante oferite in alimentatia bebebelusului stimuleaza invatarea si dezvoltarea acestuia.

Cercetarile arata ca facand bebelusului farfuria cu mancare la fel de colorata precum caruselul atarnat de patutul lui, faceti cea mai buna alegere in alimentatia bebelusului prin care el isi va primi toti nutrientii necesari atunci cand incepe sa consume mancare solida.

[ad]

De ce merita alimentatia bebelusului sa contina hrana “curcubeu”?
• O alimentatie cat mai colorata (din fructe si legume) sunt hrana cea mai buna pentru bebelus.
• Scotand bebelusul afara la lumina stralucitoare pentru a avea contact vizual cu fructele si legumele divers colorate, poate fi o experienta stimulatoare pentru voi amandoi.
• Expertii nutritionisti sunt cu totii de acord ca in alimentatia bebelusului fructele si legumele sunt esentiale, ele fiind hrana perfecta pentru a face aceasta trecere de la lapte la mancare solida. Unul dintre motive este pentru ca ele contin vitamine, minerale si alte elemente atat de esentiale pentru alimentatia bebelusului.
• Fructele si legumele intens colorate sunt deasemenea pline de antioxidanti care vor face din alimentatia bebelusului o sursa prin care organismul lui va putea sa lupte singur impotriva toxinelor si substantelor poluante. Plantele colorate intens contin acesti oxidanti in cantitate mult mai mare decat plantele care au culori mai fade.
• Fiecare culoare furnizeaza nutrienti si antioxidanti diferiti, dar ele toate lucreaza foarte bine impreuna.

Asa ca, cea mai buna metoda de a fi sigur ca intreaga ta familie, incluzand si alimentatia bebelusului tau , primeste hrana de care are nevoie, este sa ii hranesti cu o varietate de fructe si legume cat mai colorate (curcubeul culorilor).

Cea mai buna hrana de inceput in alimentatia bebelusului

Cu cat bebelusului i se da mai putin lapte, hrana solida devine partea esentiala a alimentatiei lui. Cand bebelusul incepe sa primeasca hrana solida, el consuma foarte putin, asa ca putin cate putin preagateste-i cantitatea necesara de fructe si legume colorate pe care doresti sa i le dai.

Nu are atat de multa importanta cu ce vei incepe diversificarea in alimentatia bebelusului, cu fructe sau legume? Depinde si de bebelus. Daca bebelusul e mai durduliu poti incepe cu fructele, iar daca este mai slabut incepe cu legumele.

Iata cateva idei:

Mere, piersici, pere, banana (dupa 6 luni), morcovii, cartofii si dovlecelul sunt bune pentru mancarea de inceput.

Pe masura ce continui diversificarea in alimentatia bebelusului, joaca-te cu legumele si gusturile lor. Daca saptamana trecuta bebelusul a incercat dovlecelul verde (zucchini), incearca sa ii dai urmatoarea saptamana morcovul atat de viu colorat orange. Poti incerca si avocado si rosia atat de intens colorate.

Poti face un shake pentru copilasii mai marisori din afine, banana si capsuni si vei obtine o nuanta de culoare fascinanta.

Broccoli cel verde poate fi un excelent aperitiv pentru ca este in asa fel construit incat poate fi tinut de codita, si este intesat de nutrienti alimentari.

De indata ce bebelusul si-a dezvoltat abilitatea de a prinde lucrurile si de a le tine in mana, porumbul si mazarea verde sunt o “momeala” buna care pot imbogati alimentatia bebelusului.

Obiceiuri sanatoase

Introducand aceste alimente atat de sanatoase si pline de vitalitate de la o varsta frageda, oferi bebelusului tau o educatie alimentara sanatoasa si il faci in acest fel constient de cat de delicioase sunt ele. Chiar daca, pe masura ce copilul va creste, va decide ca unele fructe si legume pe care i le oferi nu ii mai plac (asa cum majoritatea copiilor fac), macar stii ca primii ani din viata organismul lui s-a bucurat de o nutritie optima.

Mai mult decat atat, hranindu-ti bebelusul cu o varietate cat mai larga de produse naturale, atat de frumos colorate, trecerea la alimentele solide devine distractiva si stimulatoare. La urma urmei, bebelusii sunt atrasi de culorile vii si se vor desfata cu o farfurie cu hrana colorata plina de vitamine si minerale atat de necesare lui, facand-o chiar in joaca.

2 comentarii la „Alimentatia bebelusului – curcubeu nutritional

  1. am un fratior de 2 ani si are sindrom DOWN ,si nu vrea sa mance nici un fel de mancare numa lapte toata ziua si danonino … ce sa facem cu el ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

5 × 4 =