Cum poti ajuta un bebelus care are colici

coliciStim cu totii ce inseamna ca un bebelus sa aiba colici. Plansul este caracteristica principala a acestei probleme, si apare de obicei la aproximativ o ora dupa ce bebelusul a mancat. Nu stiu altii cum sunt, dar mie mi se rupe sufletul cand ii vad plangand, si cred ca orice parinte ar fi in stare sa faca orice pentru a inlatura aceasta stare.

Cand un bebelus are colici este foarte usor asadar sa ne dam seama care este disconfortul lui: are burtica umflata, si atunci cand durerea este deja insuportabila, acesta isi strange picioarele spre abdomen, se face cat un ghemotoc. In functie de fiecare bebelus, criza de plans poate dura de la cateva minute la cateva ore; de asemenea, poate avea loc dupa fiecare masa sau poate reaparea in zile diferite. In general, aceste crize se termina atunci cand micutul elimina gaze sau materii fecale, lucru care il linisteste pe bebelus. Specialistii ne avertiteaza ca lupta cu acesti colici poate dura pana la 3,4 luni si acesta este motivul principal care provoaca in aceasta perioada plansul la copilasi. Din pacate, nu exista un tratament perfect pentru colici. Nici in ziua de astazi nu se stie care este cauza exacta a acestei afectiuni. Unele dintre cauze ar putea fi: hormonii din laptele mamei, supraalimentarea sugarului, alergiile sau nedezvoltarea perfecta a sistemului digestiv, motiv pentru care gazele nu pot fi usor eliminate. Faptul ca inca nu este cunoscuta cauza exacta pentru aparitia de colici, bineinteles ca nu exista nici un remediu perfect. Specialistii spun ca pur si simplu nu avem ce sa facem. Orice metode alegem noi sa folosim, cum ar fi ceaiurile, masajul, toate acestea nu reusesc sa vindece aceasta afectiune, ci doar sa o usureze, intr-o anumita masura. Medicii ne recomanda sa avem rabdare, sa intelegem ca nu e vina micutilor faptul ca plang atat de mult, si sa rezistam pana in ziua in care aceste dureri vor disparea. Dupa aproximativ trei luni de zile, pur si simplu dispar de la sine. Pana atunci, trebuie sa fim atenti la starea pe care mama o are. Medicii spun ca micutii ai caror mame sunt linistite, au sanse mai mari sa nu sufere de colici. Ei afirma faptul ca stimulii negativi care sunt in jurul lui afecteaza sistemul digestiv al micutului, acesta putand prelua foarte usor starea pe care mama o are. Mama trebuie sa fie calma, trebuie sa stie sa isi organizeze foarte bine ziua, fara sa fie stresata, de asemenea sa limiteze si vizitele prietenilor, care ar putea provoca agitatie atat in randul sugarului cat si in dreptul mamei. Daca nu acestea sunt motivele de agitatie ale micutului tau, poate fi vorba despre alimentatie. Bebelusii au colici si atunci cand mama nu mananca sanatos. Exista cateva alimente care stim cu totii ca baloneaza, si atunci, acestea trebuie eliminate complet pe durata alaptarii.
Copilasii care sufera de colici sunt agitati, plang mult, si trebuie sa ai rabdare maxima cu ei. Nu este vina lor, nu este vina mamei si uneori, pur si simplu nu avem ce sa facem decat sa avem rabdare, sa treaca de la sine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

17 − ten =