Alimentatie copii

Cum poti sa iti educi copilul sa manance sanatos

copilulCine nu si-ar dori ca atunci cand vine vorba despre copilul sau, acesta sa manance sanatos, sa duca o viata sanatoasa? Observam ca se pune tot mai mult accent pe acest detaliu si trebuie sa recunoastem ca hrana din zilele noastre, din comert, este destul de nesanatoasa.

Copilul are nevoie de exemple, iar parintii sunt exemplele pe care le urmeaza cel mai adesea. Copilul va manca sanatos atunci cand parintii vor manca sanatos. Incearca sa promovezi produse care nu dauneaza foarte mult sanatatii si cu timpul, va reusi sa constientizeze de ce aceste alimente sunt mai bune decat altele. Poti de exemplu sa pui tot timpul fructe la indemana lui, undeva intr-un loc accesibil, astfel incat sa isi poata lua de acolo orice doreste, oricand doreste. Fa in asa fel incat sa para ca ar fi alegerea lui, aceea de a consuma fructe, de exemplu. Copilul va manca sanatos cand va incepe sa inteleaga de ce este bine pentru el acest lucru. Incerca sa comunici cu el, sa ii explici de ce anumite alimente sunt sanatoase, care sunt efectele pozitive pe care acestea le au si de ce nu, efectele negative ale unor alimente nesanatoase, pentru a putea face comparatie. Copilul va fi sanatos atunci cand parintii vor avea un comportament sanatos fata de el. Nu incerca niciodata sa il rasplatesti pe copil cu alimente. Foarte multi parinti incearca sa se revanseze fata de copii prin diverse moduri, de cele mai multe ori prin dulciuri, si nu se gandesc ca poate copilul lor va avea in viitor probleme cu greutatea, daca ei o tin tot asa. Daca vrei neaparat o recompensa, pentru ca copilul o merita, promite-i o plimbare sau o iesire in parc. Sunt sigura ca si aceasta ii va aduce multa bucurie. Daca vorbeam initial despre faptul ca copilul urmeaza exemplul parintilor chiar si in alimentatie, cel mai bun mod de a le oferi un exemplu bun si concret este acela de a manca impreuna. Incercati sa faceti din acest lucru un obicei si veti observa ca relatiile dintre voi se vor consolida, copii vor avea incredere mai mare in voi si alegerile pe care le faceti pentru ei. Daca luati masa impreuna, este de asemenea important sa pui portii potrivite pentru fiecare. Copilul nu va manca, bineinteles, ca si tatal sau. O portie prea mare poate fii descurajatoare si copilul ar putea chiar refuza sa manance, din aceasta cauza. Copilul va manca sanatos daca tu il educi in acest sens, insa este indicat sa ii oferi si alternative, sa tii cont si de gusturile si parerile lui. daca isi doreste ceva dulce si nu vrei sa ii oferi toata ziua ciocolata, incerca sa ii oferi altceva: prajituri de casa, compoturi, fructe mai dulci.

Copilul are nevoie, asa cum am mai spus, de exemple concrete. Este important sa incercam sa le oferim o alimentatie sanatoasa, deoarece acest lucru poate duce la evitarea multor boli si probleme de sanatate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eight − six =