Cum sa reduci consumul de zahar la copii?

consumul-de-zaharConsumul de zahar la copii este o problema care ar trebui sa o rezolvam din timp. Specialistii spun ca de multe ori, fara sa ne dam seama, consumul de zahar la copii este mult prea mare pentru varsta lor. Produsele pe care le cumparam din comert si chiar produsele alimentare, mancarea, contin uneori foarte mult zahar si noi nici macar nu observam.

Consumul de zahar la copii trebuie asadar redus. Cum am putea sa facem acest lucru? In primul rand, ar fi perfect daca am putea sa preparam noi mancarea, in casa noastra. Stiu ca de multe ori suntem contra timp si numai sa gatim “ne lipseste”, dar daca ne gandim la sanatatea copiilor si a familiei noastre, merita un efort. Daca obisnuim copilul de mic cu mancare cumparata, dulciuri, ciocolata, atunci sa nu ne miram daca consumul de zahar la copii ne va face la un moment dat probleme. Nu stiu daca voi constientizati cat de mult zahar se afla de obicei si in mezeluri. Da, sunt bune la gust, usor si rapid de preparat, insa mezelurile nu sunt deloc sanatoase. Cantitatea de zahar la copii trtebuie redusa si in acest sens trebuie sa restrictionam si cantitatea de mezeluri pe care acestia o mananca. Bineinteles, nu trebuie sa cadem in cealalata extrema, sa fim absurzi si sa privam copilul de orice produs care are cat de putin zahar. Idea este ca incet incet sa incercam sa renuntam la ele, sa le eliminam din alimentatia copilului dar fara ca el sa simta acest lucru. Daca incercam sa reducem consumul de zahar la copii dintr-o data si eliminam toate dulciurile, nu ne va fi usor si vom avea parte de o multime de proteste. Daca in schimb vom face acest lucru treptat, rand pe rand, copilul nici nu va observa ca ii lipseste ceva din meniu. Cel mai important este sa ne ferim copii de produsele care au o cantitate exagerata de zahar. Cum spuneam si anterior, nu trebuie sa exageram in grija noastra impotriva cantitatii de zahar. Copilul are nevoie si de zahar in organismal sau pentru a functiona in limitele normale, insa nu o cantitate foarte mare.

Consumul de zahar nu este indicat sa fie mare nici in cazul adultilor, deci cu atat mai mult in randul copiilor. Studiile arata ca din ce in ce mai multi copii sufera de obezitate, iar cantitatea mare de zahar din alimentatie poate fi motivul pentru care se intampla acest lucru. Trebuie sa avem grija de sanatatea lor inca de cand sunt mici, sa ii obisnuim sa aiba o alimentatie cat mai sanatoasa, ca atunci cand vor fi mare, sa stie sa aleaga singuri ce este bine si ce nu este atat de bine sa consume. Daca copii nostri sunt sanatosi si se simt bine, cu siguranta aceasta se rasfrange si asupra noastra.

Un comentariu la „Cum sa reduci consumul de zahar la copii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

18 − two =