Alimentatie copiiSanatate

Cum se prepara branza de vaci pentru copii?

Branza de vaci pentru copii, este unul dintre alimentele care, consumat in mod regulat, aduc organismului un aport bun de calciu, alaturi de iaurt si laptele dulce. Daca doriti sa oferiti copilului dumneavoastra alimente cat mai sanatoase, mai jos gasiti cateva metode pe care le puteti folosi pentru a prepara branza de vaci pentru copii, acasa.

[ad]
  1. Branza de vaci pentru copii preparata din lapte nefiert – daca lasati la temperatura camerei laptele proaspat in 24 de ore el va fi lapte prins. Luati smantana formata deasupra laptelui si puneti iaurtul astfel format la foc mic pana cand se incalzeste tot iaurtul. Amestecati in el de cateva ori. Dupa ce se raceste putin, se pune intr-un tifon ca sa se scurga zerul.
  2. Branza de vaci pentru copii preparata din lapte fiert – insamantati laptele fiert cu iaurt preparat cu o zi inainte sau cumparat (1 lingurita de iaurt la aproximativ 200 ml de lapte), se lasa la temperatura camerei, la prins. Branza se prepara la fel ca si cu laptele nefiert.
  3. Branza de vaci pentru copii preparata cu calciu lactic – 1 litru de lapte proaspat se pune la fiert. In momentul in care incepe sa fiarba se adauga in el 8 pastile de calciu lactic. Amestecati in el si veti vedea ca laptele se incheaga. Se lasa la racit, apoi se pune intr-un tifon pentru ca sa se scurga zerul. Dintr-un litru de lapte si 8 pastile de calciu veti obtine circa 200 grame de branza. In cazul in care doriti sa faceti mai putina branza folositi o cantitate mai mica de lapte si pastile de calciu mai putine.
  4. Branza de vaci pentru copii preparata cu lamaie – Se pune la fiert laptele si cand da in clocot adaugati cateva picaturi de lamaie, pana observati ca deasupra se incheaga branza. Se pune intr-o strecuratoare pentru a se scurge zerul.
  5. Branza de vaci pentru copii preparata din lapte praf – laptele praf se prepara dupa instructiunile de pe cutia de lapte praf. Branza de vaca preparata din lapte praf se poate face fie cu calciu lactic, fie cu lamaie. Daca o faceti cu calciu folositi aceleasi cantitati ca si la prepararea cu lapte de vaca: la 1 litru de lapte praf preparat adaugati 8 pastile de calciu lactic.
  6. Branza de vaci pentru copii preparata cu cheag – Se fierbe 1 litru de lapte de vaca si se lasa la racit. Se adauga 2 lingurite de cheag achizitionat din comert si se lasa sa stea 12 ore. Se rastoarna intr-un tifon pentru a se scurge zerul.

Branza de vaci pentru copii, ar trebui sa fie nelipsita din meniul lor, pentru ca este cea mai buna solutie pentru aportul de calciu.

Mai trebuie sa stiti ca pana la varsta de un an nu este recomandat consumul de lapte de vaca, de aceea puteti opta in a face branza de vaci pentru copii, pana la aceasta varsta, din lapte praf.

3 comentarii la “Cum se prepara branza de vaci pentru copii?

  1. Buna ziua. As dori sa ma ajutati in alegerea unui tip de lapte din care pot prepara branzica de vaci.
    Multumesc, si sarbatori fericite tuturor mamicilor si bebeilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eighteen − 6 =