Despre oul in alimentatia bebelususlui

oulOul este un aliment important pentru o viata sanatoasa. Atunci cand vine vorba despre bebelus, putem discuta despre acesta doar cand acesta are in jur de 8 luni. Pediatrii spun ca in aceasta perioada, oul poate fi introdus in meniul copilului, insa doar galbenusul din ou.

Oul trebuie introdus in alimentatia copiilor treptat. Pentru incepu, specialistii ne recomanda sa ii dam copilului cate un sfert de galbenus, o data la trei zile iar dupa o vreme putem trece la cate o jumatate de galbenus, tot la interval de trei zile. Chiar daca oul nu are o dimensiune foarte impresionanta atunci cand te uiti la el, el contine o multime de substante nutritive, de o foarte buna calitate. Ce contine asadar oul? Fier, vitamina A (care este esentiala pentru piele si vedere), vitamina B12 (vitamina care protejeaza foarte bine inima), vitamina D (aceata este esentiala pentru absorbtia calciului si fixarea lui oase), niacina si biotina, magneziu, aminoacizi esentiali pe care corpul uman nu ii poate produce, lecitina care stimuleaza activitatea creierului. Iata asadar ca substantele pe care oul le contine sunt numeroase si foarte sanatoase. Oul este asadar un aliment care nu trebuie sa lipseasca din alimentatia nici unui copil, bineinteles, de la varsta de 8 luni. Ce trebuie sa stim insa e faptul ca galbenusul de ou contine unele substante la care unii oameni sau copii sunt alergici. Daca ii dai micutului tau ou pentru prima data, nu ii da in cantitate foarte mare si respecta celebra regula a celor 4 zile, cand vine vorba despre alergii. Asteapta 4 zile sa vezi daca exista vreo reactie si daca nu, inseamna ca lucrurile sunt sub control. Daca observi ca bebelusul tau este alergic si a avut anumite reactii, atunci este bine sa discuti cu un specialist. Cum spuneam si la inceputul articolului, oul nu se va introduce in alimentati bebelusului decat la 8 luni, si nici atunci integral. Copilul poate manaca un ou in intregime abia dupa ce implineste varsta de 1 an. Cand ne decidem ca oul trebuie sa isi faca simtita prezenta, trebuie sa fim atenti la fierberea acestuia. Oul, sau galbenusul de ou trebuie sa fie foarte foarte bine fiert. Specialistii ne recomanda pentru inceput, avand in vedere faptul ca oul are un numar foarte mare de proteine, sa introducem acest aliment in meniul copilului in ziua in care acesta nu mananca si carne. Probabil ca aceste doua alimente combinate dintr-o data, ar fi cam grele pentru stomacelul copilasului.

Oul este foarte important in alimentatia copiilor, insa trebuie sa stim cum si cand este bine sa il introducem. Avand la dispozitie atatea surse de informare, nu mai este o problema pentru nimeni sa citeasca articole pe acest subiect, pentru a nu negjila sanatatea micutului nostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

16 + 5 =