Etapele pe care le are diversificarea

diversificareaDiversificarea este un proces pe care unele mamici abia il asteapta, in timp ce pe altele le sperie putin. Pana in jurul varstei de 4 luni nici nu este necesar sa te gandesti la diversificare insa incepand de atunci, unele lucruri se schimba cu adevarat. Da, diversificarea ne va cere sa stam mai mult timp in bucatarie, insa cred ca vom face acest lucru cu drag, avand in vedere ca este pentru bebelusul nostru.

Cum iti dai seama ca bebelusul tau este pregatit sa incepeti diversificarea? Prima etapa pe care diversificarea o are incepe asa cum spuneam si mai sus, in jurul varstei de 4 luni. Daca ai un bebelus care reuseste sa stea in sezut si sa isi tina capul sprijinit, este momentul sa te gandesti la diversificare. Copilul tau este pregatit si pentru altceva, nu doar pentru laptic. Cu ce incepem diversificarea? Alimentele simple, fara gluten, sunt cele mai indicate. Poti incepe sa ii dai copilului morcov, cereale din orez, dovleac sau cartof dulce, toate acestea fiind alimente foarte potrivite pentru primele mese solide. Diversificarea nu este o perioada asa de dificila precum pare. Este adevarat ca de acum inainte iti va lua ceva mui mult timp sa ii pregatesti mancarea bebelusului, insa trebuie sa trecem prin toate fazele. Daca bebelusul sta singur in sezut si incepe sa prinda in manuta obiectele din jurul sau, este pregatit pentru urmatoarea etapa pe care diversificarea o are. Carnea de pui, de vita sau de curcat, bineinteles pasata, reprezinta o excelenta sursa de fier pentru aceasta perioada. Fiind in plina crestere, bebelusul are nevoie de cat mai mult fier in organismal sau. Pana in aceasta perioada, chiar si mesele solide au fost intotdeuna pasata, avand in vedere ca bebelusul este inca destul de mic si nici nu are dintisori. Daca incepe sa mearga de-a busilea si ii cresc si dintisorii, putem trece la o mancare mai serioasa, care sa contina si bucatele de alimente. Copilul trebuie sa inceapa sa invete sa mestece. Cred ca pana in acest moment ne dam deja seama cat de repede trece timpul, deoarece copilul nostru se pregateste deja sa umble in picioare. In aceasta perioada, el are nevoie de multe minerale si vitamine, pentru a fi cu adevarat puternic. Cred ca de aici incolo, in functie de fiacare parinti, copilul poate sa manance aproape orice. Este foarte important insa ca mancarea pe care o dam bebelusului sa nu fie foarte condimentata si sarata. De asemenea, nici alimentele dulci nu sunt foarte indicate, cel putin nu in cantitati mari.

Diversificarea este un semn al faptului ca bebelusul nostru creste. Pentru ca acesta sa creasca sanatos si armonios, cred ca este importanta si aceasta etapa, diversificarea, si modul in care noi intelegem fiecare etapa din viata unui copil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

18 − thirteen =