Hidratarea la bebelusi

hidratareaCand devine hidratarea o problema? Bineinteles ca in timpul alaptarii, nu prea ne gandim la acest aspect. Incepem sa discutam despre hidratare in momentul in care incepe diversificarea. Dar hidratarea este un subiect care merita dezbatut si discutat! Este important sa fim informati in legatura cu toate subiectele, pentru a stii cum sa reactionam atunci cand suntem pusi in diferite situatii.

Chiar daca poate va ganditi ca hidratarea este un subiect mai potrivit pentru un alt anotimp, vara, trebuie sa intelegem ca avem nevoie de ea intotdeuna. Si pentru copii, hidratarea este foarte importanta. Bebelusii nu pot sa ne spuna in cuvinte ca le este sete, asa ca noi trebuie sa stim cand au ei nevoie de apa, dar si cantitatea care este necesara. Cum puneam si anterior, bebelusul care inca consuma regulat lapte de la mama, nu are nevoie de surplus de apa in alimentatia sa, insa in momentul in care acesta incepe diversificarea, hidratarea acestuia devine o parte importanta. Laptele matern chiar contine toate sursele si tot aportul de lichide de care un bebelus are nevoie, pentru a de dezvolta intr-un mod cat mai armonios. Specialistii spun ca daca noi incercam sa hidratam copilul cu apa pe perioada alaptarii, am putea sa facem mai mult rau decat bine. Bineinteles, in cazul in care e vara, e foarte cald, putem sa ii oferim micutului si cate o gura de apa, dar sa nu exageram cu aceasta. Cand bebelusul creste si trebuie sa ne gandim mai serios la hidratarea caestuia, lichidul cel mai indicat pentru bebelusi este apa. Si sucurile naturale de fructe sunt bune, insa apa are propritatile si rolul ei. Este foarte important ca hidratarea sa fie facuta in mod corect. Degeaba ne hidratam copilul, daca apa pe care i-o oferim nu e tare sanatoasa. Atentie asadar la ce apa oferiti copilului!cum ne dam seama ca avem un copil care nu sta foarte bine cu hidratarea? In primul rand, daca gura si buzele acestuia sunt uscate, asta ar trebui sa ne dea de gandit. Apoi, somnolenta, o paloare a pielii, iritabilitate sau absenta lacrimilor atunci cand plange, toate acestea sunt semne ca bebelusul nostru are o problema cu hidratarea. Daca scade in greutate, daca mainile si picioarele ii sunt tot timpul reci, si atunci putem sa ne gandim ca am avea o problema in acest sens.

Deshidratarea poate provoca o multime de probleme pentru viata si sanatatea unui copil, deci tocmai de aceea, hidratare este foarte foarte importanta! Hidratarea este foarte importanta pentru noi ca adulti, deci cu atat mai mult pentru copii care pana la un moment dat nu stiu sa spuna ca le este sete, ci noi, parintii, trebuie sa stim toate aceste lucruri: cand ii este sete, cand ii este foame, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

19 + 19 =