Alimentatie copiiSanatate

Obiceiuri alimentare sanatoase pentru copii

Este foarte greu pentru copii sa-si insuseasca obiceiuri alimentare sanatoase, mai ales pentru cei de scoala, care sunt atrasi de fast-food-uri, de mancatul pe fuga, dar mancarea sanatoasa este foarte importanta pentru ei, de mici trebuie sa-i crestem sanatosi, fructele si legumele proaspete nu trebuie sa le lipseasca.

[ad]

Obiceiuri alimentare sanatoase pentru copii:

1. faceti cumparaturile impreuna, pentru copii este foarte important sa participe impreuna cu parintii la alegerea hranei, in tot acest timp le spuneti pentru ce alegeti produsele respective, le cereti parerea, le dati variante de alegere. Alegeti legumele si fructele dupa culori, le cereti parerea ce culoare mai trebuie pentru salata de fructe sau legume.

2. gatiti impreuna, pentru copii este in acelasi timp distractiv, dar se simt si maturi prin faptul ca pot contribui la pregatirea mesei, de asemenea vorbiti cu ei despre importanta vitaminelor si mineralelor, lasati-i sa guste din toate, cereti-le parerea.

3. asezati masa impreuna, acest lucru poate fi pentru copii o sarcina pe care sa o faca zilnic, trebuie incurajati in treburile casnice, lasati-i sa aranjeze salata, sa faca platoul de fructe, inventati jocuri distractive, faceti ziua legumelor, in alta, ziua fructelor, iar dupa ce ati servit masa, incurajati-i sa o stranga si sa puna vesela in masina de spalat vase.

4. nu-l certati in legatura cu cantitatea de hrana pe care o mananca, pentru copii apetitul variaza de la o zi la alta, sunt zile cand nu mananca mai nimic, dar sunt si zile in care va mirati cum poate manca asa de mult. Masa trebuie sa fie un moment de relaxare si placere pentru copii, mai ales daca luati masa in familie.

5. incurajati gustari inteligente pentru copii, intre mese, ca de exemplu sa rontaie un morcov, sau un mar, dar nu-i dati de mancare cu cel putin o ora inaintea mesei principale, alfel veti avea surpriza neplacuta ca nu mananca aproape nimic.

6. evitati alura de mita, de multe ori avem tendinta de a-i pedepsi ca nu mananca, iar pentru copii mancarea va fi mereu asociata cu pedeapsa, de asemenea nu va lasati santajati ca va manca daca il lasati la televizor sau calculator, mancare trebuie servita in bucatarie, iar regula aceasta trebuie instituita inca de cand sunt mici.

7. nu interziceti dulciurile in totalitate, pentru copii este important sa manance ceva dulce din cand in cand, puteti sa-i dati cate o bucatica de ciocolata, cautati de cea cu cacao multa, mai puteti sa-i dati nuci si stafide, care sunt dulci si placute la gust.

8. dati exemple bune, pentru copii obiceiurile de acasa sunt foarte importante, el va face ce vede acasa pentru toata viata, nu puteti avea pretentia de la copii sa manance sanatos, cand dumneavoastra mancati mancare nesanatoasa, beti cola sau bauturi alcoolice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 + 12 =