Pentru ce sa folosim congelarea?

congelareaCongelarea este un process cu care unii oameni sunt de accord, iar altii mai putin. In ceea ce priveste fructele si legumele, congelarea acestor alimente are o multime de avantaje.

Chiar ma gandeam vara aceasta, in timp ce mancam niste capsuni proaspeti, cum sa fac sa pastrez cativa si pentru la iarna? Raspunsul este cat se poate de simplu: prin congelarea lor. Care ar fi cateva avantaje pe care congelarea le are? In primul rand, fructele si legumele congelate isi pastreaza calitatea. Sa nu credeti ca daca le congelam, ele nu mai sunt la fel de bune, ci sdimpotriva. In al doilea rand, congelarea acestor produse ne ajuta si sa facem economie. Vara fructele au un pret foarte accesibil si ne permitem sa mancam atat de multe cat ne dorim. Iarna in schimb, preturile pentru fructe si legume cresc atat de mult incat de multe ori, uitandu-ne la pret, renuntam la a ne mai gandi sa le cumparam. Congelarea este o alternativa perfecta pentru aceasta problema. Cumparam fructele si legumele cand au preturi buna, le congelam, si le avem pentru o buna bucata de timp. Cum se procedeaza cu congelarea, cum se congeleaza la propriu niste fructe,de exemplu? Aceasta faza este foarte simpla. In primul rand, fructele trebuie spalate. Indiferent cat sunt de masri sau de mici, fructele trebuie spalate foarte bine. Le spalam, le asezam pe prosoape de hartie si putem chiar sa le stergem putin cu acestea. Apoi, daca fructele sunt mari, putem sa le scoatem samburii, la cele care au, si sa le taiem in bucati mai mici. Nu e gresti nici sa le pui asa intregi cum sunt, insa pentru a salva spatiu si pentru a le putea aseza cat mai bine in congelator, bucatile mai mici ajuta in acest sens. Congelarea se poate face fie in casserole, fie in pungi. Cum spuneam si mai sus, depinde foarte mult de spatiul pe care il avem la dispozitie. Congelarea este buna, din acest punct de vedere. Nu orice produs alimentar este bine sa fie congelat, insa in ceea ce priveste fructele si legumele, congelarea lor nu are efecte negative. Copii iubesc fructele si legumele, aceasta sunt alimente foarte sanatoase care nu trebuie sa lipseasca din casele noastre si daca iarna acestea au preturi destul de mari, atunci trebuie sa gasim alternative.

Congelarea este de multe ori chiar necesara. Exista vara fructe care nici macar nu se gasesc in anotimpul rece. Daca pana acum nu ati fost sigure ca congelarea este o solutie buna pentru a pastra fructe si legume pe timpul iernii, sa stiti ca este! Congelarea este o solutie ideala pentru a manca si in anotimpul rece fructe proaspete, sanatoase, la preturi accesibile. Daca pana acum nu ati avut un congelator prea mare, poate e momentul sa iesiti la cumparaturi. Puteti cumpara atat un congelator, cat si o multime de fructe si legume proaspete, de care sa va bucurati la iarna cu intreaga familie.

Un comentariu la „Pentru ce sa folosim congelarea?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

twenty − 17 =