Sucul de fructe poate fi periculos?

sucul-de-fructePana nu demult, nu credeam ca sucul de fucte poate avea si efecte negative. Adevarul este insa ca daca se consuma in exces, acesta poate duce la unele probleme. Daca un copil bea sucul de fructe prea mult, pot aparea carii dentare, probleme de obezitate, diaree sau tot felul de probleme gastrointestinale.

Pentru a evita aparitia acestora, medicii specialisti ne fac unele recomandari de care cred ca ar trebui sa tinem cont. In primul rand, trebuie sa ne asiguram de faptul ca sucul de fructe este 100% natural. Este foarte important sa le dam copiilor sucul de fructe care a fost preparat in casa, si nicidecum cumparat din comert. Bebelusilor care nu au implinit inca 6 luni, medicii spun ca sucul de fructe nu ar trebui sa se afle in meniul acestora. In schimb, in momentul in care bebelusii trec deja de aceasta varsta, pana la 1 an, este recomandat sa consume cate 100 ml din sucul de fructe, pe zi. Majoritatea parintilor incearca sa le dea copiilor sucul cu biberonul, insa medicii ne recomanda sa incercam varianta cu paharul, nu cu biberonul. Chiar daca uneori cantitatea de suc de fructe ni se pare prea mica, trebuie sa tinem cont de ea. Cei care au facut aceste recomandari cu siguranta stiu despre ce vorbesc. Sucul de fucte pentru copii de la 1 an pana la 6, trebuie sa fie intr-o cantitate de maxim 160 ml pe zi. In ceea ce ii priveste  pe copii peste 6 ani, acestia pot consuma pana in 350 ml de suc de fructe pe zi. Daca observati ca sucul de fructe se numara printre preferatele copiilor, incercati sa-i convingeti sa manance chiar fructele. Cu siguranta acest lucru ar fi mult mai benefic pentru micuti.

Sucul de fructe, consumat in cantitati mari, poate taia foarte usor pofta de mancare, si tocmai de aceea specialistii ne sfatuiesc sa nu le dam copiilor voie sa bea suc decat in prezenta noastra, pentru a putea controla cat de cat cantitatea. Chiar daca mai sus am enumerat cateva riscuri pe care sucul de fucte poate sa il aiba asupra copiilor, acesta are si calitati si trebuie introdus in meniul micutilor. Atentie insa la doza recomandata! Cum spuneam si anterior, ar fi mult mai benefic sa se manance fructe, insa cei care nu iubesc fructele au nevoie de doza de vitamine ce poate fi luata din sucul de fructe. Sucul de fructe ajuta si la intarirea oaselor, un lucru de care trebuie sa tinem cont atunci cand avem copii mici. Fiecare copil reactioneaza in felul sau, chiar si la sucul de fructe. Medicii ne recomanda sa nu amestecam sucurile, si sa ii urmarim pe copii. Daca vedem ca exista consecinte negative, cum ar fi diareea, fie incetam sa le dam suc de fructe, fie incercam sucuri din alte fructe. Sper ca recomandarile mele va vor fi de folos!

 

2 comentarii la „Sucul de fructe poate fi periculos?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

four − 1 =