Bucuria de a avea gemeni

In general, mamele se sperie atunci cand aud cuvantul gemeni. Si e adevarat, este mai dificil sa cresti gemeni, decat sa ai un singur copil. Dar cu toate acestea, a avea gemeni este un real motiv de bucurie! Si se pare ca desi in trecut, a avea gemeni era o raritate, parca in zilele noastre acest fenomen este in crestere.

Chiar daca ideea de gemeni pare descurajanta la inceput, mai ales daca aceasta apare in timpul primei sarcini, dupa o vreme, avand gemeni, orice bucurie se va dubla! Chiar daca ai gemeni la prima sarcina, sau ai si alti copii mai mari, cu siguranta vei avea intrebari despre cum sa cresti gemeni. Probabil primele intrebari atunci cand ai gemeni sunt legate de modul de hranire, si programul de somn. Apoi, cand acesti gemeni cresc, te vei ingrijora la ideea ca acestia vor trebui sa mearga in clase separate la scoala.

E normal ca, avand gemeni, si problemele sau intrebarile sa fie mai multe, insa toate au rezolvare! Cineva spunea ca daca treci cu bine de primul an, avand gemeni, problema este ca si rezolvata! Bineinteles, lucrurile nu stau chiar asa, insa pentru parintii care au gemeni, exista numeroase resurse disponibile, de la conceptie, pana la maturitatea acestora. Foarte important de subliniat, in situatia in care sunteti insarcinata si aveti gemeni, este faptul ca vizitele la medic trebuie sa fie mai dese decat in cazul mamelor cu un singur copil.

A fi parinti de gemeni, nu reprezinta o stiinta exacta! A avea gemeni implica mult studiu, multe erori, dar instinctele de parinti cu siguranta isi vor face bine datoria! In situatia in care sunteti parinti de gemeni, este foarte important sa incercati sa discutati cu alti parinti, care la randul lor au crescut gemeni.

Avand gemeni, e foarte important sa tineti cont de personalitatea fiecaruia! Faptul ca aveti copii gemeni, nu inseamna ca acestia trebuie sa aiba comportamente sau personalitati asemanatoare. Pentru a-I ajuta sa-si dezvolte personalitatea diferita, avand gemeni, e important sa fie subliniate diferentele dintre ei. Parintii de gemeni au tendinta sa le cumpere aceleasi haine si jucarii, insa pentru binele dezvoltarii lor, acesta nu este un lucru pozitiv. Fiecare dintre gemeni isi poate dezvolta personalitatea, dupa caracteristicile si trebuintele fiecaruia. E adevarat, ca orice alti copii, fiind gemeni, acestia vor incerca sa se copieze unul pe altul, si se vor dezvolta similar, dar pana la o anumita varsta! Ca parinte de gemeni, trebuie sa petreci timp cu fiecare in parte! Chiar daca sunt gemeni, copii au nevoie si de timp individual petrecut cu parintii.

Pare o situatie dificila, cea de a da nastere unor gemeni! Insa bucuria, asa cum spuneam si mai sus, va fi mereu dublata!

3 comentarii la „Bucuria de a avea gemeni

  1. La fel de multe emotii ai la inceput si daca sunt gemeni si daca e numai unul.Cel putin asa a fost la noi.Normal ca problemele pot fi „duble”dar sunt cam de-aceeasi natura.

  2. Asa e ca femeile sunt speriate cand aud de cuvantul: gemeni. Eu nu stiu cum ma voi descurca cu un singur copil, dar aceasta frica persista pana vine pe lume copilul, apoi, parca toate vin de la sine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

five + 20 =