Ce model de aparat dentar pentru copii se potriveste?

Purtarea unui aparat dentar pentru copii poate avea consecinte psihice asupra copilului care il poarta. Totusi atunci cand ortodontul iti recomanda, purtarea acestuia este obligatorie.

Nu exista un model de aparat dentar pentru copii universal, care sa poata fi folosit de toti copiii, ci exista cateva modele care pot fi alese in functie de varsta copilului dar si in functie de bugetul pe care familia il poate aloca pentru acest tratament.

[ad]

Dupa examenul pe care medicul ortodont il face, el va tine cont atat de corectarea danturii, ca sa fie frumoasa, dar si de corectarea muscaturii. Prin purtarea unui aparat dentar pentru copii se corecteaza aparatul dento-maxilar (imbunatatirea masticatiei, eliminarea durerilor maxilarului, prevenirea aparitiei imbolnavirii gingivale).

Iata mai jos cateva modele de aparat dentar pentru copii:

  1. Aparat dentar pentru copii mobil si mobilizabil. Acest tip de aparat dentar pentru copii este recomandat copiilor sub 11 ani.
  2. Aparat dentar pentru copii fix metalic (se pot folosi bracket-uri din metal, adolescentii si copii sunt incantati de ele, deasemenea se pot folosi ligaturile elastice colorate). Acest aparat dentar pentru copii, poate fi utilizat de copiii care au peste 11 ani.
  3. Aparat dentar pentru copii fix ceramic (culoarea lui este culoarea dintelui sau transparente). Desi sunt foarte populare intre adulti, pot fi folosite si la copiii peste 11 ani si adolescenti.
  4. Aparat dentar pentru copii Incognito (lingual) – de aur sau argint. Acest aparat dentar pentru copii se fixeaza pe interiorul dintilor, eliminand astfel complexele pe care copiii le-ar putea avea prin purtarea unui aparat dentar la vedere. Acest tip de aparat dentar care poate fi folosit atat de copii cat si de adulti a fost inventat in anul 2002 de medicul Dirk Wiechmann, medic german, si este cel mai popular aparat dentar lingual din Europa si SUA.

Diferentele dintre un aparat dentar pentru copii Incognito si un aparat dentar clasic sunt urmatoarele: in cazul unui aparat dentar Incognito bracketuri-le sunt pozitionate pe partea interioara a dintilor si pentru ca in aceasta zona exista saliva riscul de aparitie a cariilor este foarte mic, in schimb, in cazul unui aparat dentar clasic riscul aparitiei cariilor este mai mare deoarece bracket-urile sunt pe partea din exterior a dintilor. Aparatul dentar clasic este vizibil iar aparatul dentar Incognito nu este vizibil. Aparatele dentare Incognito sunt recomandate copiilor peste 12 ani dar si adultilor, iar cele clasice se pot folosi pentru orice dimensiune dentara. Aparatele dentare Incognito sunt mult mai costisitoare decat aparatele dentare clasice, insa au o durata de tratament mult mai redusa decat au aparatele dentare clasice.

Indiferent ce model de aparat dentar alegeti pentru copilul dumneavoastra important este ca el sa fie perfect adaptat nevoilor sale, sa se acomodeze rapid cu el si sa produca efectele dorite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

16 − thirteen =