Articole copii

Cum aleg rucsacul de scoala potrivit pentru copil?

Iata o intrebare pe care multi parinti si-o pun in momentul in care trebuie sa cumpere rucsacul pentru copil, in magazine exista o diversitate variata de astfel de rucsacuri, dar sunt toate potrivite?

Daca intrebati un copil ce tip de rucsac isi doreste, o sa va spuna sa fie cu

[ad]

“superman”, sau “barbie”, sau alt desen care este actual la aceea data, dar nu uitati, pe langa estetic, rucsacul trebuie sa fie si util. Utilitatea este data de confortul pe care il asigura copilului, ceea ce inseamna ca rucsacul trebuie ales in functie de marimea si greutatea copilului, asfel incat acesta sa nu-l incomodeze.

Puteti opta pentru rucsacuri care pot fi duse in mana sau pe umar, dar cele mai indicate pentru copil sunt cele de spate, care au bretelele captusite, pentru a nu provoca rani pe umerii copilului, acestea trebuie sa fie reglabile, pentru a le ajusta in functie de marimea copilului.

Spatele rucsacului de asemenea trebuie sa fie captusit, astfel copilul il va simti comod la spate, iar lucrurile din interiorul rucsacului nu-l vor deranja.

Materialul rucsacului este un alt factor pe care trebuie sa-l iei in considerare, stim ca doresti pentru copil un rucsac durabil, cele din piele sunt asa, dar un rucsac din piele este greu, iar daca ploua, absoarbe ploaia si se ingreuneaza si mai tare.

Mai gasiti rucsacuri din panza sau nailon, dar cei din fibre sintetice sunt cei mai buni. Rucsacurile din fibre sintetice sunt foarte usori, pentru copil este important acest lucru, dupa ce este plin cu carti sa nu simta greutatea lui prea tare.

Un rucsac cu multe buzunare si care este compartimentat il va ajuta pe copil sa-si tina lucrurile ordonat, deci cauta sa aiba cat mai multe compartimente, astfel greutatea lucrurilor va fi distribuita.

Fermoarele sunt un alt element important in alegerea rucsacului, nu uita ca un copil inchide si deschide de mai multe ori pe zi fermoarele, acestea trebuie sa aiba cusaturi duble pentru a nu se desprinde de material.

Alege un rucsac care pe langa bretelele care se pun pe umar are si o centura cu care se poate lega peste stern, greutatea rucsacului va fi distribuita uniform, copilul nu va avea dureri de umeri sau spate.

Mai poti alege rucsacuri pe roti, dar inainte de a cumpara un astfel de rucsac, trebuie sa te interesezi daca scoala accepta acest tip, daca copilul are multe scari de urcat va fi mai greu pentru el, sau daca are mult de mers pe jos, strazi de traversat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × three =