Articole copiiCadouri copii

Ii cumperi copilului tau un telefon mobil?

Multi parinti se intreaba daca si cand ar trebui sa cumpere copilului un telefon mobil. Unii se gandesc sa o faca pentru siguranta copilului dar nu stiu daca este o idee prea buna. In Franta 74% dintre copii cu varste peste 12 ani poseda astfel de aparate telefonice, dar si in Romania din ce in ce mai multi copii si tineri au telefoane mobile.

Mai intai gandeste-te la partile pozitive si negative inainte de a lua decizia finala de a oferi copilului sau nu un telefon mobil.

1. Siguranta copilului ar putea fi un argument foarte bun in favoarea telefonului mobil. Sa-ti stii copilul in siguranta este un lucru bun pentru tine ca si parinte, deasemenea copilul va sti ca

[ad]

oricand poate cere ajutor printr-o simpla apasare de buton. Unele telefoane mobile au facilitatea GPS, asa ca in cazul in care copilului i se intampla sa se rataceasca veti putea gasi locatia lui prin GPS. Toate aceste argumente ar fi suficiente pentru a te ajuta sa decizi sa cumperi un telefon mobil copilului tau.

2. Dar copilul tau chiar este capabil sa administreze un telefon mobil? Chiar daca impreuna cu el sunteti de parere ca telefonul ar trebui folosit doar in situatii de urgenta, poate vei avea surpriza la sfarsitul lunii sa primesti o factura uriasa. Butonarea telefonului, sau beep-uri date colegilor vor fi repede jocul favorit al copilului. Pe langa acestea unii considera ca nu ar trebui expusi copiii de la o varsta foarte frageda radiatiilor emanate de telefoanele mobile. Studiile recente indica faptul ca gradul de absorbtie a radiatiilor de catre creierul copiilor este mult mai mare decat in cazul adultilor.

14-15 ani ar putea fi o varsta potrivita pentru a oferi copilului un telefon mobil insa controversele asupra varstei sunt demult discutate si parerile sunt foarte impartite.

O companie din Dublin a scos pe piata in anul 2009 un aparat mobil pentru copii de 4 ani. Aparatul este foarte atractiv si deja s-a vandut in mii de exemplare. Insa in Marea Britanie mai multe asociatii de parinti au fost total impotriva lor, spunand ca ar trebui exclusa total idea ca un copil de 4 ani sa detina telefon mobil, nici macar micilor scolari nu ar trebui sa li se permita sa foloseasca mobilele.

Tu ca si parinte poti decide daca oferi sau nu copilului un telefon mobil. Daca gasesti alte metode prin care el poate ajunge in siguranta de la scoala, daca are cu cine sa stea pana sositi voi de la serviciu, atunci telefonul mobil este in plus.

Totusi in momentul in care veti oferi copilului primul telefon mobil discutati cu el restrictiile utilizarii telefonului mobil, faceti reguli clare impreuna, si ajutati-l sa devina responsabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twenty − eight =