Siguranta pe bicicleta

bicicleta pentru copiiSiguranta pe bicicleta pentru copii este un subiect des discutat in zilele noastre. Copiii pedaleaza pe biciclete pe doua roti de la o varsta tot mai frageda. La varsta de trei, patru, cinci ani multi parinti nu si-ar lasa copiii sa traverseze strada singuri, insa aceeasi parinti permit acelorasi copii sa conduca o bicicleta pe doua roti pe strada, de regula inainte ca, copiii sa aiba atentia necesara intelegerii si respectarii regulilor de siguranta.

In trecut, copiii sub 6 ani conduceau triciclete si ramaneau in perimetrul stabilit sau doar pe trotuar. Astazi, ei conduc biciclete pentru copii pe strada fara a fi supervizati si fara a avea cele mai mici masuri de siguranta.

[ad]

Probabil ati vazut tineri conducand biciclete in mijlocul strazilor fara nici o teama de masinile din jur. Uneori, acesti tineri nu poarta nici macar casca de protectie.

Prima dintre cele mai importante reguli pentru siguranta pe bicicleta pentru copii este sa poarte o casca de protectie. Castile ajuta prevenirea loviturilor la cap, care pot conduce la rani grave pe creier sau pot conduce chiar la moarte. Este foarte usor pentru un copil sa faca o greseala de neatentie in preajma unei masini, caine sau a altui copil, si sa cada de pe bicicleta. Ca nu poarta genunchiere sau cotiere si vor veni acasa cu genunchii sau coatele julite, nu-i asa de rau, dar fara casca de protectie pe bicicleta pentru copii risca lovituri mult mai grave.

Chiar daca casca de protectie nu este un substitut al respectarii regulilor de siguranta pe bicicleta pentru copii, este totusi cel mai important obiect care previne ranirea grava. In Spania, anul acesta a intrat in vigoare o lege care vizeaza motociclistii si pe cei care conduc scutere dar care are efecte si asupra biciclistilor. Acestora din urma le sunt confiscate bicicletele daca pedaleaza in trafic fara casca de protectie.

Iata si alte reguli de care ar trebui sa tina cont un copil cand merge cu bicicleta:

1. Doar un singur copil pe o bicicleta pentru copii.
2. Ambele maini pe ghidon.
3. Sa conduca in zonele special amenajate pentru biciclisti (copiii mici ar trebui sa ramana pe trotuar).
4. Sa mearga pe langa bicicleta cand traverseaza strada.
5. Fara telefoane mobile in timpul mersului pe bicicleta.
6. Nimic nu trebuie sa atarne in zona spitelor de la roti.
7. Sa nu mearga pe bicicleta in apropierea pietonilor.

Parintii care permit copiilor foarte mici sa pedaleze biciclete pentru copii pe doua roti, chiar daca acestia se descurca sa conduca foarte bine, trebuie totusi sa se asigure ca i-au invatat si regulile de siguranta si sa insiste ca ei sa poarte casca de protectie.

Amintiti-va, bicicletele pot fi inlocuite, dar un copil nu va fi inlocuit niciodata. Invatati-va copiii regulile de siguranta pe bicicleta pentru copii inainte de a face prima “tura”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

nineteen + six =