Belesulul la 1 luna poate spune ca are deja cateva realizari in ceea ce priveste cresterea si luarea in greutate. Chiar daca in aceste putin zilevel incerca sa se obisnuiasca sa traiasca in noua lume, este activ. Atunci cand discutam despre bebelusul la 1 luna, trebuie sa stiti ca acesta devine mai puternic, iar simturile sale incep sa fie din ce in ce mai dezvoltate. Inca ti-e teama sa-l iei in brate, si inca pare fragil, insa el se intareste in fiecare zi tot mai mult. Avand in vedere ca bebelusul la 1 luna isi dezvolta sistemul nervos la maxim, se pot observa cateva semne motorii care dovedesc dezvoltarea sa. Printre cele mai cunoscute si cele mai vizibile se numara reflexul de supt, pe care orice copil il are la nastere, precum si reflexul de tresarire la diversi stimuli tactili, vizuali sau auditivi.
Bebelusul la 1 luna nu poate inca sa-si tina capul ridicat, neavand musculatura gatului dezvoltata, insa primul pas inspre aceasta actiune este faptul ca isi poate intoarce caputul intr-o parte sau in alta. Exista si posibilitatea ca bebelusul la 1 luna sa piarda din greutate, si multi parinti sunt foarte ingrijorati din aceasta cauza, insa acest lucru este normal. Daca discutam despre simtul vizual, bebelusul la 1 luna nu se prea bucura de acesta. Pana la aceasta perioada ei vad obiectele si persoanele din jurul lor doar daca acestea se afla la 2-30 cm distanta fata de el. Specialistii ne dezvaluie faptul ca bebelusul la 1 luna nu are foarte bine dezvoltat nici auzul. Tocmai de aceea parintilor li se recomanda sa petreaca timp cat mai mult cu bebelusii, atat pentru a le recunoaste vocea, cat si pentru a le recunoaste figura. Care ar fi totusi simtul cel mai dezvoltat pe care bebelusul la 1 luna il are? Tot specialistii ne raspund la aceasta intrebare, si ne spun ca simtul olfactiv este cel mai bine dezvoltat. De asemenea, pentru bebelusul la 1 luna se stie ca cea mai iubita activitate este cea a somnului. Aproximativ, un bebelus de aceasta varsta doarme intre 14-16 ore pe zi, deci majoritatea timpului. Daca te gandesti care este modalitatea prin care bebelusul la 1 luna iti poate transmite ceva, este destul de simplu: plansul. De fapt, pana acesta va incepe sa vorbeasca, va plange de foarte multe ori iar parintii trebuie sa invete sa descifreze acest lucru. Pare mult, insa specialistii spun ca bebelusul la 1 luna poate plange pana la 3 ore pe zi, bineintele, adunand reprizele de plans. Este foarte important sa pastrezi contactul cu bebelusul la 1 luna.
Chiar daca de multe ori nu te poate vedea, pentru el va fi cu siguranta o mare bucurie sa poata sa-ti auda vocea. Un copil este o mare bucurie in viata fiecarui parinte si tocmai de aceea cred ca trebuie sa invatam sa profitam de fiecare perioada, de fiecare zi, de fiecare luna pe care le avem impreuna. Bucura-te de bebelusul tau chiar si atunci cand are doar o luna!
3 comentarii la „Bebelusul la 1 luna”
mult succes mamicilor, e o varsta dificila aceasta. Dar si ce rasplata aduce ea!
Multumim pentru informatii.
Si daca bebelusul nu plange deloc? Dar nici nu doarme, pur si simplu sta in patut si se uita dintr-o parte in alta. Oare e o problema?
Fericiti cei care nu au probleme cu plansul excesiv in prima si primele luni …