Bebelusul la 10 luni

bbelusul-la-10-luniBebelusul la 10 luni poate incepe sa strambe din nas, atunci cand vone vorba despre lapte. Deja de pe la aceasta varsta, e posibil ca in unele cazuri bebelusul la 10 luni sa inceapa sa refuze laptele. Specialistii spun ca poate fi si o repulsie trecatoare, insa exista si cazuri in care aceasta este ireversibila. Ca si in orice alta situatie, exista exceptii: am intalnit si bebelusi care nu vor sa renunte la lapte, chiar daca au deja 4,5 ani.

Oricare ar fi varianta prin care treci, ca mama, trebuie sa intelegi ca nu este bine sa fortezi copilul sa manance ceva, daca el nu mai doreste. Bebelusul la 10 luni are deja o personalitate puternica, stie sa isi impuna punctul de vedere chiar daca nu prin cuvinte, si trebuie sa invatam sa respectam si dorintele lui, daca bineinteles, sunt spre binele sau. Chiar daca vi se pare poate prea repede, lucrurile sunt cat se poate de adevarate. Bebelusul la 10 luni e posibil sa aiba deja o jucarie preferata, jucarie care va fi nelipsita de langa el atunci cand acesta va trebui sa doarma. Veti vedea ce mult sufera bebelusul la 10 luni daca incerci sa ii iei acel obiect, care se pare ca ii ofera satisfactie, liniste, calm si securitate. Mergand mai departe, parintii abia asteapta sa iti obisnuiasca bebelusii cu olita. Exista parinti care fac eforturi chiar din luna a 8-a, cand specialistii ne spun totusi ca sugarul este inca destul de mic. Bebelusul la 10 luni, in schimb, putem spune ca este pregatit pentru a putea deprinde aceasta actiune. Avand in vedere ca bebelusul la 10 luni are scaunele cam la aceleasi ore, in functie de aceasta, parintii trebuie sa fie pe faza si sa ii aseze pe copii pe olita. Este foarte important sa nu certati copilul daca aceasta operatiune nu are succes. Nu putem spune ca bebelusul la 10 luni este perfect constient si responsabil de actiunile sale. Avem ocazia sa incercam, insa daca observam ca stradaniile noastre sunt in zadar, poate bebelusul la 10 luni nu este inca pregatit pentru acest pas. Bebelusul la 10 luni va reusi in aceasta perioada sa isi  desavarseasca progresele din luna precedenta. De asemenea, exista cazuri in care bebelusul la 10 luni reuseasca sa isi imbogateasca vocabularul cu multe cuvinte bisilabice, in timp ce altii nu se grabesc deloc sa vorbeasca. Asa dupa cum spuneam si in alte articole, fiecare bebelus are personalitatea sa, si sistemul sau de dezvoltare. Parintii trebuie doar sa aiba rabdare, si sa le acorde in fiecare zi atentia de care au nevoie pentru a le stimula creativitatea, gandirea si perseverenta.

In general parintii nu se informeaza in legatura cu dezvoltarea copilului, si lasa lucrurile sa decurga de la sine. Nu spun ca este gresit, insa in zilele noastre, cand gasim atat de multe informatii folositoare, cred ca este important sa tinem cont de ele; cu siguranta ne vor ajuta foarte mult in motivarea copilului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

19 − ten =