Bebelusi

Bebelusul la 11 luni

bebelusul-la-11-luniPentru bebelusul la 11 luni incep sa se schimbe din ce in ce mai multe lucruri. Specialistii ne recomanda sa reducem cantitatea de lapte, pentru bebelusul la 11 luni, daca nu am facut acest lucru pana acum. Daca nu ii oferim copilului pe langa lapte si o alimentatie bazata pe zarzavaturi si carne, riscam sa il ducem catre anemie, precum si la aparitia unei predispozitii pentru diverse infectii si virusi.

In plus, specialistii ne atentioneaza asupra faptului ca trecerea la o alimentatie corespunzatoare pentru varsta de un an se face destul de greu in majoritatea cazurilor, si tocmai din acest motiv introducerea alimentelor, pe rand, este indicata. Bebelusul la 11 luni, daca este tratat ca atare, poate sa se obisnuiasca foarte usor la a-si programa mesele deodata cu intreaga familie, si astfel lucrurile se mai simplifica. Daca bebelusul la 11 luni este dependent de biberon, este momentul sa incercam inlocuirea acestuia cu o lingurita sau cu ceasca. Bebelusul la 11 luni este cu siguranta capabil sa stea in picioare, acesta fiind unele dintre cele mai mari progrese ale acestei perioade. Statul in picioare este momentul si progresul cel mai important din viata unui bebelus, in ceea ce priveste dezvoltarea motorie. Avand in vedere aceste lucuri, in perioada urmatoare vom avea de-a face cu un copil extraordinar de fericit. Veti vedea multa bucurie manifestata de bebelusul la 11 luni, bucurie molipsitoare, de altfel. Pentru el, in aceasta perioada, sunt foarte importante incurajarile. Trebuie sa fiti alaturi de bebelusul la 11 luni, si sa il incurajati in toate actiunile pe care le intreprinde. Tot in aceasta perioada, bebelusul la 11 luni reuseste sa prinda cu mana obictele din jurul sau fara a le mai scapa in secundele urmatoare. Bebelusul la 11 luni este in procesul de dezvoltare si in ceea ce priveste memoria sa. Copilul recunoaste persoanele care se invart mereu in jurul lui, precum si obiectele personale. Daca il veti vedea nelinistit, cautanad ceva, cu siguranta a realizat faptul ca una dintre jucariile sale lipseste. Sa nu fiti surprinsi daca bebelusul la 11 luni devine din ce in ce mai autoritar. Aceasta este perioada in care personalitatea sa se contureaza foarte tare, iar parintii trebuie sa fie foarte atenti, pentru a inlatura, cu grija, trasaturile de comportament care au aparut nedorit. Bebelusul la 11 luni a progresat foarte mult, si in momentul de fata, acesta va stii cand este certat, sau cand este laudat. Acesta va manifeste tot mai mult nevoia de companie, si se va juca in acea incapere in care exista si alte persoane.

De asemenea, limbajul acestuia se dezvolta: va pronunta din ce in ce mai multe cuvinte bisilabice, si atunci cand va fi strigat, copilul va sti sa reactioneze, intr-un fel sau altul. Bebelusul la 11 luni este o adevarata comoara, care se transforma incet incet din bebelus, in copil. In curand, dupa ce va trece de varsta de 1 an, deja nu va mai fi numit bebelus.

 

Un comentariu la “Bebelusul la 11 luni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × 5 =